KONYA HABERLERİ MERKEZ HABERLERİ

TORKU Döner şubeleri artıyor

DHA
28.11.2018 - 15:48Son Güncelleme :
DHA

Mehmet IŞIK/KONYA,(DHA) - GIDA sektöründe 1954 yılından itibaren faal olan ve 2008 yılından buyana ürettiği şekeri, mamul ürün haline getirip Torku markasıyla son tüketiciyle buluşturan ve her geçen gün raflardaki ürün sayısını arttırıp, yerini büyüten Konya Şeker, 2013 yılında üretime başlattığı tek kampüs içinde dünyanın en büyük et süt entegre tesisi Panagro’da yetiştirilme süreci dahil kontrollü üretim ile temin ettiği besilerden ürettiği ve özenle işlediği etlerle hazırladığı döneri de 2018 yılından itibaren kendi işlettiği döner lokantalarında tüketici ile buluşturmaya başladı.

Panagro’nun üretime başlaması ile birlikte aralarında zincir döner markalarının da olduğu çok sayıda dönerciye istedikleri özelliklerde sarılmış ve pişirilmeye hazır döner tedarik eden Torku’nun, tanınmış döner ustalarının önerileri ve yemek tadımcılarının lezzet testinden geçirerek hazırladığı döneri tüketici ile buluşturan Torku Doğrudan Döner Lokantaları, Tüm şubeleri aynı özelliğe sahip olacak şekilde konsept lokanta olarak tasarlandı.

Torku Doğrudan Döner Lokantalarında dönerin yanında servis edilen şalgam suyu, üzüm, nar, elma suyu, kızarmış patates, bulgur pilavı, domates gibi ürünler de yine Konya Şeker’in tohumundan hasadına kadar kontrollü ürettirdiği ürünlerden yine Konya Şeker’in üretim tesislerinde üretiliyor. Dönerin yanında olmazsa olmaz olan ayran ise Panagro’nun sertifikalı üreticilerinden temin edilen üst kalite sütlerden geleneksel metotlarla Panagro Et-Süt Entegre Tesislerinde ambalajlı ürün olarak hazırlanıyor.

TORKU DÖNER ŞUBELERİ ARTIYOR

Torku Doğrudan Döner Lokantaları, Karaman, Konya Mevlana Caddesi, Konya Zafer ve Ankara Mithatpaşa Caddesi’nden sonra bugün Konya Yapıcı İş Merkezi Şubesini açtı. Yakın zamanda hizmete açılacak olan Ankara Cebeci Şubesiyle birlikte Torku Doğrudan Döner Lokantalarının sayısı giderek artacağı belirtildi.

TORKU DÖNERİN ÖZELLİKLERİ

Torku Doğrudan Döner Lokantalarında tüketiciyle buluşturulan dönerler, 2013 yılında üretime başlayan tek kampüs içerisinde dünyanın en büyük et ve süt entegre tesisi olan Panagro’da üretiliyor. Torku Doğrudan Döner’in hazırlanma aşamasında büyük ve küçükbaş besilerin yetiştirilme sürecinde de kontrollü üretim gerçekleştiriliyor. Yeminden suyuna kadar besilerin yetiştirilmesini gözetim altında tutan Panagro, tüm süreçte veteriner kontrollerini de gerçekleştiriyor. Besiden döner tezgahına kadar kontrollü bir aşamadan geçen Torku Döner, 7/24 veteriner kontrolünde özel rasyonlu yemlerle yetiştirilen AB standardındaki çiftliklerde yetişen besilerden elde edilen etlerle döner ustaları tarafından Panagro’daki döner mutfağında hijyenik ortamda hazırlanıyor. Torku markasıyla üretimi yapılan dönerler, tüketiciyle buluşmadan önce tanınmış döner ustalarının ve yemek tadımcılarının testinden geçmiş ve yine tanınmış gurmelerin onayından sonra servise açıldığı belirtildi.Torku Doğrudan Döner Lokantaları’nda ürünler, tüketicinin damak zevkine göre üretilmiş ve özel soslarla marine edilmiş ve 3 gün bekletildikten sonra tüketiciyle buluşturuluyor. Torku dönerleri, yumuşak olması için içerisinde yüzde 20-30 oranında kuzu eti barındırıyor. 

FOTOĞRAFLI

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Merkez haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Merkez haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde TORKU Döner şubeleri artıyor haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

Sayfa Başı