Mavi Bisiklet’in Akşehir galası yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Mavi Bisiklet’in Akşehir galası yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 22:39

Çekimleri Konya-Akşehir’de gerçekleştirilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteklediği, Dünya Prömiyerini 66. Berlin Film Festivali Generation KPlus Kategorisinde yapan Türk – Alman ortak yapımı olan Mavi Bisiklet filminin gala gösterimi Akşehir’deki Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde yapıldı

Haberin Devamı

Filmin yönetmeni Ümit Köreken, yapımcısı Nursen Çetin Köreken ve oyuncuların katıldığı gösterimde konuşan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya bir Nasrettin Hoca torununun, Nasrettin Hoca’nın memleketi Akşehir’de yine Nasrettin Hoca torunlarının rol aldığı filmin galasında bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Çocuk oyuncuların ve diğer tüm yan rollerin yerel halktan oluşan filmde, lastikçide çalışan 13 yaşındaki bir çocuğun kendisine bisiklet alması için para biriktirmesini, sonrasında ise bu parayı büyük bir yardım kampanyasına dönüştürme hikayesi anlatılıyor. 

ÖDÜLLERLE DOLU
Film, ilk Türkiye gösterimini 35. İstanbul Film Festivali’nde yaptı. 2013 yılında Amsterdam Cinekid Co-Production Market’e katılan Mavi Bisiklet burada ‘En İyi Proje Ödülü’nü kazandı, aynı zamanda; Eurimages’tan, Türkiye’den ilk kez ‘Film for Children’ başlığıyla destek alan yapım olurken, DOHA Film Enstitüsü’nden de post prodüksiyon desteği kazandı. 2016 yılında Hollanda’da yapılan 4.Kırmızı Lale Film Festivali’nden de eli boş dönmeyen Mavi Bisiklet Hollanda-Türkiye ‘Sinema Eleştirmenleri Ödülü’ne layık görüldü. 46. Giffoni Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Festivalin’de yarışan Mavi Bisiklet, festivalde yer alan tek Türk filmi oldu. 53. Antalya Film Festivali’nde ‘En İyi Senaryo’, ‘En İyi Yönetmen’ ve ‘En İyi Film’ ödüllerini alan Mavi Bisiklet, 18. Mumbai Çocuk Filmleri Festivali, 4. Giffoni Makedonya Film Festivali ve 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin yarışma bölümlerinde yer aldı. 19. Olympia Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Festivali’nden ‘En İyi Genç Erkek Oyuncu Ödülü’ ve ‘Yunanistan Film Kulüpleri Birliği Özel Ödülü’nü kazandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!