KTO Başkanı Öztürk’ten Zorunlu Trafik Sigortası Açıklaması

Güncelleme Tarihi:

KTO Başkanı Öztürk’ten Zorunlu Trafik Sigortası Açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2016 11:31

KTO BAŞKANI SELÇUK ÖZTÜRK, YÜKSEK ORANDA ARTAN ZORUNLU TRAFİK SİGORTALARININ ÖDENEBİLİR SEVİYEYE ÇEKİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, yüksek oranda artan zorunlu trafik sigortalarının ödenebilir seviyeye çekilmesi gerektiğini söyledi.
KTO Başkanı Selçuk Öztürk, son günlerde gündeme gelen zorunlu trafik sigorta bedelleri ile ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Öztürk, “Zorunlu trafik sigortasında sigorta şirketlerin 2015 yılında yaklaşık 2 milyar TL gibi yüksek oranda zarar ettiğini biliyoruz. Bu zarar ile birlikte dövizdeki artış da tazminat bedellerinin yükselmesine sebep olmuştur. Bu sebeplerle şirketler sigorta poliçelerinde yüksek oranda artış yapmıştır. İlgili mevzuatlardaki belirsizlikler nedeniyle de prim ücretlerinde standart görülmemektedir. Sigorta sektörü ve yargının tazminat belirleme yönteminin aynı olmaması, standardın sağlanmasında engel olup artışların en büyük sebebidir. Yüzde 300’e varan oranda artan primler nedeniyle taşıt sahipleri ödeme güçlüğü yaşamaktadır. Kurallara uyan, trafik kazasına karışmayan taşıt sahiplerinin sigorta şirketlerinin zararına ortak edilmesini doğru bulmuyoruz. Daha da önemlisi, trafikte sigortasız dolaşan taşıt sayısında 4 milyon gibi bir rakam telaffuz edilmektedir. Bu durum can güvenliğini tehdit edici bir boyuta ulaştığı gibi ülke ekonomisi açısından da büyük bir kayba sebep olmaktadır. Zorunlu trafik sigortası primleri serbestçe sigorta şirketleri tarafından belirlenmektedir. Yüksek oranda artan zorunlu trafik sigortası bedellerinin ödenebilir seviyeye çekilmesini talep ediyoruz. Bu yönde gereken adımlar bir an önce atılmalıdır. Primler artarken acentelerin komisyonu aşağıya inmektedir. Sigorta şirketlerinin zararlarını acentelere yüklediği bu sorun çözülürse maliyetler de azalacaktır. Bununla birlikte mevzuattaki belirsizlikleri giderici çalışmalar da konunun taraflarıyla birlikte yapılabilir. Vatandaşlarımızda rahatsızlık uyandıran yüksek prim ücreti sorununun çözümü için Konya Ticaret Odası olarak üzerimize düşen görevi ilgili sektör temsilcileri ile yapmaya hazırız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!