Başkan Akyürek muhtarlarla “Meram”ı konuştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Akyürek muhtarlarla “Meram”ı konuştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 15:48

Başkan Akyürek muhtarlarla “Meram”ı konuştu

Haberin Devamı

KONYA, (DHA) - KONYA Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram İlçesi’ndeki muhtarlarla bir araya gelerek ilçe yatırımlarını değerlendirdi. Konuşmasına Türkiye’nin içinde bulunduğu durum ile ilgili bir değerlendirme yaparak başlayan Akyürek, ülkenin büyük bir saldırı altında olduğunu, devlet-millet kucaklaşması ile Büyük Türkiye idealine ulaşmak için hep birlikte çalışmak gerektiğini söyledi. 

28 İLÇEYE 1 MİLYARIN ÜZERİNDE YATIRIM YAPTIK 

Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında tüm ilçelerde yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Akyürek, “2,5 yıl içinde 28 ilçemize 1 milyarın üzerinde üstünde altyapı ve başka yatırımlar yaparak belli bir aşamaya geldik. Tüm mahallerin kanalizasyonlarını yapma sözü vermiştik. Sadece kanalizasyon ve altyapıya 532 milyon lira harcadık. Şu anda yeni bir 2,5 yıllık plan yapıyoruz. Şehir merkezindeki yatırımların ihalelerini yapmaya başladık” dedi. Konuşmasında Meram bölgesinde yapılan ve planlanan yatırımları da anlatan Başkan Akyürek, muhtarların mahalleleri ile ilgili taleplerini daire başkanlarına ileteceklerini ve ilçe belediyeleri ile birlikte takibini yapacaklarını ifade etti. Başkan Akyürek, Meram bölgesinde yapılan en önemli çalışmanın, 2,5 yıl içinde tamamlanan 44 milyon metrekarelik imar planlaması olduğunu belirterek, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’yu tebrik etti. 

MUHTARLARIN TALEPLERİ ALINDI 

KOMEK İşaret Dili ve Kısa Film Yapımı kursiyerlerinin 15 Temmuz’a ithafen hazırladığı klibin izlendiği toplantıda, Muhtarlık Bilgi Sistemi’nin (MUBİS) ve Yatırım İzleme Sistemi (KOBİM) kullanımı hakkında da muhtarlara bilgi verildi. Toplantının sonunda tüm muhtarlar mahalleleri ile ilgili taleplerini ilgili daire başkanlarına iletti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!