Üzülmez Ve Hülagü Ekoköy’de Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Üzülmez Ve Hülagü Ekoköy’de Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2015 09:23

KARTEPE BELEDİYESİ İLE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEYE YÖNELİK TOPLANTI EKOKÖY’DE DÜZENLENDİ.

Kartepe Belediyesi ile Kocaeli Üniversitesi arasındaki işbirliğini geliştirmeye yönelik toplantı Ekoköy’de düzenlendi.
Kartepe Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan sağlıklı yaşam köyü Ekoköy’de Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve ekibiyle kahvaltılı tanışma toplantısında bir araya gelen Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e Başkan Yardımcısı Bali Holat ve Murat Sabri Çakır ile Belediye Başkan Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Levent Atalı eşlik etti. Davete ayrıca, KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, Genel Sekreter Dr. Fatih Akbulut ve Kartepe’de yer alan Meslek Yüksek Okul müdürlerinin yer aldığı akademisyenler katıldı.
Kocaeli Üniversitesi yöneticilerine katılımlarından dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Kartepe Belediye Başkanı aday adaylığımdan itibaren hedeflerimden biri olan birlikte yönetim modelinin en iyi uygulanacağı bilimsel ve düşünsel bir kurum olarak Kocaeli Üniversitesi’ni görüyorum. Ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz için çok iyi projeler yapabilmek adına sayın rektörümüzün de desteği ve genel anlamda Kartepe’nin oluşmuş vizyonu ile sanayisini de gözardı etmeden çok güzel coğrafyaya sahip ilçemizi en iyi şekilde işlenmeye hazır haldeyiz. Bunu da siz değerli akademisyenlerle yapacağımızı düşünüyorum. Bu konuda sayın rektörümüzün talimatı ile bizim ekibimizle özverili şekilde Kartepe’yi işleyerek bölgesel kalkınmayı hızlandırabiliriz” dedi.
Üniversite ile Kartepe Belediyesi’nin işbirliği çerçevesinde ilçenin turizmini geliştirme çalışmalarında hızla yol alacaklarını belirten Başkan Üzülmez, “Kartepe’nin turizm potansiyeli kapsamında, toplantı ve kongre turizmi hacminin arttırılması ile ekonomi zirvesine ev sahipliği yapması da hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu konuların yanında ilçemizin sosyo-ekonomik yapısını bilen rektörümüzün de kararlı yaklaşımları ile ilçemizin gelecek 50 yılını planlıyoruz. Bunun ilk adımı vizyon projelerimiz yanında üniversitemizin akademisyenlerinin desteği ile Kartepe’nin marka değerini yükseltecek yol haritasını belirlemekten geçiyor. Üniversitemiz ile yapacağımız güç birlikteliği ile Kartepe’nin turizmde marka kentler arasında ilk sıralara yükseltmeye çalışacağız” diye konuştu.
Kartepe’de doğal bir ortamda ağırlanmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü de, “KOÜ olarak oldukça geniş bir aile mensubiyetimiz var. Üniversitenin kendi potansiyellerini değerlendirecek yapılaşmalar içindeyiz. Sanayicilerle de başlattığımız işbirliklerimiz bulunuyor. Bugünkü kahvaltıda bir tanışma havasında oldu. Meslek Yüksek Okullarımızla ilgili kısa, orta ve uzun vadeli projelerimiz var. Yerel yönetimlerin halkla olan gücünü biraraya getirerek neler yapabiliriz düşüncesiyle hareket ediyoruz. Üniversitenin bilgi birikimi ile çalışanlarına katma değer katacak çalışmalarda bulunacağız” ifadelerini kullandı.
Toplantı sonunda KOÜ ile Kartepe Belediyesi işbirliğinde düzenlenmesi planlanan "Kartepe Marka Kent Vizyon Belirleme Çalıştayı" ile ilgili çalışmalara öncelik verilmesi kararı alındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!