Sağlıklı Kentler Gebze’de Buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı Kentler Gebze’de Buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2015 12:31

GEBZE BELEDİYE BAŞKANI ADNAN KÖŞKER DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISI İLE, 6-7-8 MAYIS TARİHLERİNDE GEBZE’DE YAPILACAK OLAN SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ’NİN ‘YEREL YÖNETİMLERİN GENÇLİK POLİTİKALARI VE UYUŞTURUCU MADDE İLE MÜCADELE KONULU KONFERANSI TANITTI.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker düzenlediği basın toplantısı ile, 6-7-8 Mayıs tarihlerinde Gebze’de yapılacak olan Sağlıklı Kentler Birliği’nin ‘Yerel Yönetimlerin Gençlik Politikaları ve Uyuşturucu Madde ile Mücadele konulu konferansı tanıttı.
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, bölge basının temsilcileriyle Eskihisar Sakızağacında düzenlenen toplantıda buluştu. 6-7-8 Mayıs tarihleri arasında Gebze’de düzenlenecek olan Sağlıklı Kentler Birliği’nin 22. Olağan meclisi ve Yerel Yönetimlerin Gençlik Politikaları ve Uyuşturucu Madde ile Mücadele konulu konferansının tanıtımının yapıldığı toplantıya Başkan Köşker’in yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran, Orhan Sipahioğlu, Engin Güzel ve Sadık Albayrak da katıldı.
Bölgede yayın yapan yazılı, görsel ve internet medyasının temsilcisi basın mensuplarının katıldığı kahvaltılı basın toplantısında konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “49 belediyenin üye olduğu Sağlıklı Kentler Birliği’ne Gebze Belediyesi olarak 2009 yılında üye olduk. Birliğimiz, sağlıklı kentler yaratmak ve yaşatmak için periyodik olarak sağlıklı kentleşmeyle ilgili konferans ve sempozyumlar düzenlemektedir. Gebze Belediyesi olarak Nisan ayı başında gerçekleştirdiğimiz G20 Konferansının ardından bir ay içinde ikinci büyük organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye’nin en büyük belediye birliklerinden biri olan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin 6-8 Mayıs 2015 tarihlerinde düzenleyeceği konferans Gebze’mizde yapılacak” dedi.
İki gün sürecek olan konferansta Gebze Belediyesi olarak projelerini misafir belediye başkanlarına tanıtma fırsatı bulacaklarını belirten Köşker, “Gebze Konferansında son yıllarda gençlerimizi, ailelerimizi ve geleceğimizi yakından tehdit eden uyuşturucu madde bağımlılığı ve yerel yönetimlere düşen görevler masaya yatırılacak. Eskihisar’da Sağlık İçin Yeşil Pedal Turu’nun ardından Körfez Geçiş Köprüsü’ne kadar tekne turu ile geziyi tamamlayacağız. Konferansla birlikte Birliğin 22. Olağan Meclis Toplantısını da gerçekleştirmiş olacağız. 7 Mayıs Perşembe günü saat 09.30’da başlayacak açılış konuşmalarının ardından Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile ilgili bilim adamı ve uzmanlar tarafından iki ayrı oturum gerçekleştirilecek” diye konuştu.
Konferasta kendisinin de konuşması olarak katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Köşker, “8 Mayıs Cuma günü ise sabah 09.30’da başlayacak konferansın 3. oturumunda Gebze Belediye Başkanı olarak 2023 Gebze Vizyon Projelerimizle ilgili bir sunum gerçekleştireceğim. Yine 7 Mayıs Perşembe günü öğleden sonra misafir belediye başkanlarımız için bir Gebze Şehir Turu düzenleyeceğiz. Eskihisar Sakızağacı’ndan başlayarak Osman Hamdi Bey Müzesi, Eskihisar kalesi ve sahil gezisi yapacağız. Bu önemli organizasyona siz değerli basın mensuplarımızı ve tüm halkımızı davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!