Öğrencilerden oluşan "gönüllü zabıta ekibi" iş başında

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden oluşan gönüllü zabıta ekibi iş başında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2015 12:21

- İzmit Belediyesinin "Gönüllü Zabıta Projesi" kapsamında eğitim alan öğrenciler, zabıtalık yapıyor

Haberin Devamı

KOCAELİ (AA) - İzmit Belediyesinin "Gönüllü Zabıta Projesi" kapsamında öğrencilerden oluşan zabıta ekibi kuruldu.

Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alikahya Fatih Ortaokulundan Muhammet Emin Başoğul, Elif Dursun, Yusuf Yıldız, Suskun Akyüz; Şehit Selçuk Gökdağ İlkokulundan Metehan Güçlü ve Recep Moğaz Debreli ile İbni Sina İlkokulundan Eray Budak'a zabıta yetkililerince eğitim verildiğini söyledi.

Eğitimi tamamlayarak ilçenin ilk gönüllü zabıtaları olmaya hak kazanan 7 öğrencinin, bölgelerindeki her türlü olumsuzluğu yetkililere bildireceğini ifade eden Oruç, öğrencilerin ayrıca kanunlara aykırı açılan iş yerleri ve çevreyi kirleten kurum ve şahısların belirlenmesinde de belediyenin gözü kulağı olacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Oruç, uygulamayla öğrencilere önemli sorumluluklar verdiklerini, ilk etapta 50 öğrenciden oluşan zabıta ekibi kuracaklarını vurgulayarak, "Uygulamanın amacı belediye hizmetlerine halkımızın katılımını arttırmak, vatandaşlarımızla kurallara uyulan düzenli İzmitimizi oluşturmaktır. Belediye Başkanımız Nevzat Doğan, bu konuda çocuklara çok güveniyor. Bu güvenin sonucunda projeyi hayata geçiriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Zabıta Müdürü Nihat Kaymak da projenin önemsenmesi gerektiğine dikkati çekerek, gönüllü zabıta olmak isteyenlerin öğrenci belgesi ve ailelerinden alacakları yazılı muvafakatnameyle kendilerine başvurabileceklerini dile getirdi.

Eğitimi tamamlayarak "gönüllü zabıta" olan öğrencilere katılım belgeleri Oruç ve Kaymak tarafından verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!