Murat Özdağ suçlamaları kabul etmedi

Güncelleme Tarihi:

Murat Özdağ suçlamaları kabul etmedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 17:36

Murat Özdağ suçlamaları kabul etmedi

Haberin Devamı

Selda Hatun TAN/İZMİT(Kocaeli), (DHA) - FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Kocaeli Ticaret Odası eski Başkanı Murat Özdağ duruşmada suçlamaları kabul etmeyerek, terör örgütü üyesi olmadığını, devletine ve milletine bağlı olduğunu belirterek, tahliyesini talep etti. Mahkeme, Murat Özdağ'ın tutuklu yargılanmasına karar vererek duruşmayı 7 Ağustos tarihine erteledi.

Kocaeli'de FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Kocaeli Ticaret Odası eski Başkanı Murat Özdağ'ın bugün Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmada tanıklar dinlenirken, Murat Özdağ savunmasında, "Benim FETÖ'ye finansal destek sağladığımı ve cemaat parasıyla şirket kurduğumu iddia eden Y.K'yı tanımıyorum. Kazanç ve gelirlerimin nasıl olduğu ortadadır. Kandıra Gıda Organize Sanayi Bölgesi'nin yönetim kuruluna katılmam yatırımcı olmamla ilişkilidir. KASİAD ile ilgili de çok kısa bir dönem üyeydim. Mantığımız uyuşmadığı için ayrılmıştım. 2010 yılında yeniden üye oldum. Örgütün ülkemize ve hükümete yaptıklarını gördükten sonra da 2014 başlarında istifa ettim. Zaten bu işleri şirketteki müdürlerimiz takip ederdi. Kimse Yok Mu Derneği'ne ise üye olduğumdan haberim bile yoktu. Öğrendiğim gibi dernek üyeliğinden istifa ettim" dedi.

Murat Özdağ 10 aydır tutuklu olduğunu belirterek, "Terör örgütü üyesi değilim. Devletime ve milletime bağlı bir insanım. Öyle bir insan olsam, hain darbe girişiminin ardından 20 milyon yatırım yapmam. Devlet çocuğumu gönderdiğim okulda FETÖ olduğunu 2015 yılında anladı, ben de 2014 yılında anladım. İki çocuğum okullarını bıraktı. Psikolojileri bozuldu. Çünkü kendilerini suçlu görüyorlar. Çünkü onlar okusun diye okullarına para yolladım. Tahliyemi talep ediyorum. Beraat edeceğime inanıyorum. Suçsuzum" diyerek kendini savundu.

Mahkeme heyeti Murat Özdağ'ın tutukluk halinin devamına kara vererek duruşmayı 7 Ağustos'a erteledi.

Bu arada, duruşmayı cep telefonu ile kaydetmeye çalışan bir şahıs savcı tarafından fark edildi. Telefonuna el konulan şahıs görevliler tarafından mahkeme salonunun dışına çıkarılırken, şahıs hakkında yasal işlem yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!