KOMEK ile hayali gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

KOMEK ile hayali gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 11:04

KOMEK ile hayali gerçek oldu

Haberin Devamı

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ'nin Kandıra İlçesi'nin en uzak köylerinden birisi olan Karaağaç'ta oturan Meltem Sarıbaş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimleri Piko kursuna yazıldı. Çocukları ile 60 kilometrelik yolu kar kış demeden kat ederek Kandıra KOMEK kurslarına katılan Meltem Sarıbaş, öğrendikleri ile evde sipariş aldığı işleri yaparak kendi parasını kazanmaya başladı.

Kandıra Karaağaç köyünde ev işleri ve bağ bahçe işlerinin yanı sıra çocuklarının bakımı ile uğraşan Meltem Sarıbaş, annesinden öğrendiği pike yapımını daha da geliştirerek kendine yeni bilgiler kattı. 60 kilometrelik yolu haftada 2 gün köy minibüsleri ile yağmur çamur demeden küçük çocuğu ile pike yapımı kursuna devam eden Meltem Sarıbaş, azmi ve gayreti ile kısa sürede kendini geliştirerek kendi ürünlerini yapmaya başladı. Yaptığı birbirinden güzel işlerle çevre köylerde adını duyuran Meltem Sarıbaş, şimdilerde aldığı siparişleri yetiştirmek için harıl harıl çalışıyor.

2 çocuk annesi Meltem Sarıbaş kendi işini yapmak için piko kursuna katıldığını belirterek, "KOMEK'te öğrendiğim bilgilerle şimdi aldığım siparişleri yetiştirmeye çalışıyorum. Piko kursuna katılmak için çok zorluk çektim, kurs ve ev işinin yanı sıra çocuğumun olması beni epey zorladı. Ama bir bayan istediği zaman başarır" dedi.

Aldığı piko makinesi ile işlerini yapan Meltem Sarıbaş, çok yakın zamanda kendi iş yerini açarak kendi işinin patronu olmayı hedefliyor. Meltem Sarıbaş kadınlara tavsiyede bulunarak, "En azından ekonomik özgürlüğünüz için keyif aldığınız kurslara katılarak kendinizi geliştirin. KO-MEK kurslarından ve usta öğreticilerden çok memnunum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!