Kayıp Eşyalar Sahiplerini Bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Kayıp Eşyalar Sahiplerini Bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2015 11:52

KAYIP EŞYALAR KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI'NDA SAHİPLERİNİ BEKLİYOR.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sahipleri aranan ayıp eşyalar arasında ev anahtarları, ayakkabı, cep telefonları ve para, alyans, ziynet eşyaları hatta fotoğraf makinesi ayaklığı bile bulunması dikkat çekiyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların toplu taşıma araçları, mesire alanları gibi noktalarda unuttuğu veya kaybettiği eşyaları sahibi bulunana kadar muhafaza ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nda kayıt altına alınan kayıp eşyalar, Zabıta Daire Başkanlığı’na telefonla ulaşılarak sorgulanabiliyor. Unutulan eşyalar arasında nüfus cüzdanları, ehliyet, kredi kartları, gözlük, araç ve ev anahtarları, ayakkabı, cep telefonları ve para çoğunlukta olurken alyans, ziynet eşyaları hatta fotoğraf makinesi ayaklığı bile bulunması dikkat çekiyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı kayıp ve unutulan her türlü eşyayı sahibine ulaştırmak için muhafaza altına alıyor. Gerek duyarlı vatandaşların bizzat getirdikleri, gerekse zabıta ekiplerinin ve güvenlik ekiplerinin ulaştırdıkları eşyalar teslim alma tutanağı ile kayıt altına alınıyor.
Kayıp eşyaların arasında ilginç eşyalar da dikkat çekiyor. Örneğin bebek arabası, bisiklet, basketbol topu, dizüstü bilgisayar, ayakkabı kullanılmış giyecekler de yer alıyor. Genelde kayıp eşyalar vatandaşların yoğun şekilde bulunduğu Marina, Sekapark, Yürüyüş Yolu, Naila Cafe, SDKM, şehir içi Otobüs durakları, fuar içi ve belediyemizin etkinlik alanlarında bulunuyor. Sahiplerine ulaştırılan eşyalar yine tutanak ile kendilerine teslim ediliyor. Sahiplerine ulaştırılamayan nüfus cüzdanları Nüfus Müdürlüğü’ne, ehliyet ve ruhsatlar Trafik Ruhsat Müdürlüğü’ne, Kent Kartlar Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na, banka kartları ilgili bankalara gerekli bilgi verilip müşterilerine ait kredi kartları iptal ettirilerek Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından imha ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!