Kağıtsporlu Tuğçe, Çek Cumhuriyeti’nden Altın Madalyayla Döndü

Güncelleme Tarihi:

Kağıtsporlu Tuğçe, Çek Cumhuriyeti’nden Altın Madalyayla Döndü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2015 12:13

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE KAĞITSPOR KULÜBÜNÜN ALT YAPISINDAN YETİŞEN MİLLİ JUDOCU TUĞÇE BEDER, 32 RAKİBİN ARASINDAN ALTIN MADALYAYA UZANDI.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübünün alt yapısından yetişen milli judocu Tuğçe Beder, 32 rakibin arasından altın madalyaya uzandı.
Çek Cumhuriyeti’nin Teplice kentinde 11-12 Nisan tarihlerinde düzenlenen Ümitler Avrupa Kupası’nda mücadele eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un milli judocusu Tuğçe Beder 48 kiloda altın madalyaya uzandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübünün alt yapısından yetişen ve her geçen gün başarı grafiğini arttıran milli Judocu Tuğçe Beder, kazandığı altın madalyayla kariyerine yeni bir başarı daha ekledi. Milliler, şampiyonada 1 altın, 2 gümüş olmak üzere toplamda üç madalya kazanarak 33 ülke arasında altıncı sırayı aldı.
33 ülkeden 687 sporcunun katılımı ile yapılan şampiyonanın açılış gününde milli judocu Tuğçe Beder, Avusturyalı, Alman, ve iki Hollandalı rakibini geçerek ulaştığı finalde Macar Kincso Mihalovits’i devirdi. 32 rakibinin arasından sıyrılıp, altın madalya kazanan Tuğçe Beder müsabakanın ardından düzenlenen törenle madalyasını aldı. Müsabakaların ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kulüp Başkanı İslam Yücel, şampiyon sporcuyu telefonla arayarak tebrik etti.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ümitler Avrupa Kupası’nda mücadele eden ümit milli judocular için tebrik mesajı yayınladı. Bakan Kılıç mesajında, “Ümit milli judocularımızın Çek Cumhuriyeti’nde kazandıkları madalyalar hepimizi gururlandırdı. Altın madalya kazanarak Ay yıldızlı bayrağımızı şampiyonluk kürsüsünde dalgalandıran sporcumuz Tuğçe Beder ile aynı müsabakada gümüş madalya kazanan İrem Korkmaz ve Şeyma Özerler’i gösterdikleri başarılardan dolayı kutluyorum. Ülkemizi temsilde gösterdikleri bu başarının başka turnuvalarda da devam edeceğine olan inancımız tamdır” ifadelerine yer verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!