AFAD'dan, KBRN ve şüpheli posta eğitimi

Güncelleme Tarihi:

AFADdan, KBRN ve şüpheli posta eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2018 10:59

AFAD'dan, KBRN ve şüpheli posta eğitimi

Haberin Devamı

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ AFAD İl Müdürlüğü, 19 kuruluştan 119 personele KBRN Farkındalık ve Şüpheli Paketler eğitimi verdi.

AFAD İl Müdürlüğü'nün organize ettiği KBRN (kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer) Farkındalığı ve Şüpheli Paketler Eğitimine 19 kuruluştan 119 personel katıldı. TAMP-Kocaeli KBRN Hizmet Grubu Operasyon Planındaki ana çözüm ortağı kuruluşların görevli tüm ekiplerini kapsayacak şekilde düzenlenen ve 6 başlığı kapsayan eğitim, 4 ayrı oturumda yapıldı. Kocaeli Vali Yardımcısı Dursun Balaban'ın açılış konuşmasında 1999 Marmara Depreminde yaşadığı tecrübeleri anlattı. AFAD'ın öncülüğünde yapılan hazırlık ve risk azaltma çalışmalarına değinen Balaban, KBRN farkındalığı için yapılan eğitimin Kocaeli açısından yararlı sonuçlar doğuracağına inandığını söyledi.

AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, AFAD ve TAMP ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. KBRN Hizmet Grubu Eğitimini de veren Tekoğul, destek kurumlarının ve saha ekiplerinin görevlerini ve sorumluluklarını sıraladı. Afet ve acil durumlara toplumun tüm kesimleriyle birlikte hazırlanmak gerektiğini vurgulayan Tekoğul, afetlere hazırlık yapmanın ve bu çalışmaları yürütmenin zorluğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"KBRN farkındalığı sürekli güncel tutulması gereken bir konudur. Gelişen ve değişen teknik ilerlemelerle bu alandaki yeni bilgilere açık olma zorunluluğu vardır. Tüm sorumlu kurum kuruluşlarla ve bilinçli bireylerle KBRN tehditlerinin üstesinden gelinebileceği unutulmamalıdır."

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğünün Kimya Mühendisleri Serap Ayaz ve Duygu Bayraktar Şat, Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Tehditler ve alınması gereken tedbirler konusunda her bir başlıkta ayrı ayrı sunumlar yaptı. Şüpheli paketler konusunda yapılan sunumun ardından eğitim sonu testinin de gerçekleştirildiği farkındalık eğitimi yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!