Donanma Komutanlığı kapılarını kadınlara açtı

Güncelleme Tarihi:

Donanma Komutanlığı kapılarını kadınlara açtı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 14:56

- Donanma Komutanlığınca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara yönelik düzenlenen etkinlikte denizaltıların tanıtımı yapıldı

Haberin Devamı

KOCAELİ (AA) - Donanma Komutanlığınca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılan kadınlar, denizaltıları ziyaret etti.

Gölcük Denizaltı Filocu Komutanlığına gelen kadınlar, huzurevi sakinleri, Kocaeli Sanayi Odası Girişimci Kurulu Üyeleri, Donanma Komutanlığında görevli kadın subaylar ve memurlar ve personel eşleri, savaş unsurlarının bulunduğu limana alındı.

Ziyaretçiler, Deniz Binbaşı Koray Eray komutasındaki TCG GÜR Denizaltısı'nı, Deniz Yüzbaşı Suat Teker komutasındaki TCG 1. İNÖNÜ ve Deniz Yarbay İlkay Öztürk komutasındaki TCG ANAFARTALAR Denizaltısı'nı gezdi.

Kadınlar denizaltıdaki periskopla bakarak, denizaltının dümenine de geçme fırsatı buldu.

Daha sonra Deniz Harp Silah ve Araçları Müzesi'ne geçen kadınlar Müze Komutanı Deniz Yüzbaşı Soner Şahin tarafından gezdirildi. Şahin, sergilenen araç ve silahlarla ilgili kadınlara bilgi verdi.

Haberin Devamı

Ardından Poyraz limanına gelen ve Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ayhan Bay tarafından karşılanan kadınlara, subay ve astsubaylar tarafından gül verildi.

Deniz Kurmay Albay Hüseyin Temizel komutasındaki TCG Turgutreis Fırkateyni, Deniz Binbaşı Murat Dincel komutasındaki TCG KALKAN ve Deniz Binbaşı Ercan Keskin komutasındaki TCG İMBAT hücumbotları gezen kadınlar, hücumbotlar ve firkateynle ilgili bilgilendirildi.

Gezilerin ardından Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ayhan Bay ev sahipliğinde TCG Turgutreis Firkateyni'nde verilen öğle yemeğine, 1. Hücumbot Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Albay Murat Cemal Girginer de katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!