Avrupa'nın en büyük Doğal Yaşam Parkı Kartepe'de yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupanın en büyük Doğal Yaşam Parkı Kartepede yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 11:30

Avrupa'nın en büyük Doğal Yaşam Parkı Kartepe'de yapılıyor

Haberin Devamı

Avrupa'nın en büyük Doğal Yaşam Parkı Kartepe'de yapılıyor

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi, Kartepe Uzuntarla'da bin 890 dönümlük alanda Avrupa'nın en büyük Doğal Yaşam Parkı'nı oluşturuyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe Uzuntarla bölgesinde içerisinde hayvanların bulunacağı ve doğal yaşamın hakim süreceği Avrupa'nın en büyük Doğal Yaşam Parkı'nı oluşturuyor. Hayvanların doğal ortamında yaşaması için irili ufaklı alanlar hazırlanıyor. Bin 890 dönüm alana sahip Doğal Yaşam Parkı şu anda 25 civarında hayvan barındırıyor. Parka en son Bursa'dan 7 adet kızıl geyik getirildi. Sayılarının 30'a çıkarılması planlanan kızıl geyikler özel kafesler içinde parka ulaştırıldı. Kızıl geyikler için 70 dönümlük doğal bir yaşam alanı oluşturuluyor. Kızıl geyiklerin bu bölgede stresten uzak yaşamaları ve çoğalmaları sağlanacak. Parkta ayrıca 6 adet de ceylan bulunuyor. Ceylanlar ise Şanlıurfa Ceylanpınar'dan getirildi. Parkta üç adet alageyik, dağkeçisi, yaban koyunları, lama, devekuşu gibi hayvanlar da yer alıyor. Parkta karacalar da yer bulacak.

Doğal Yaşam Parkı içinde göletlerin bulunduğu uzun yürüyüş yollarına sahip bir yer olacak. Park, doğal yapısıyla her mevsim ziyaret edilebilecek ve içindeki canlılar doğal ortamlarında izlenebilecek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!