Kırşehir’de muhtarların sorunları dinlendi

Güncelleme Tarihi:

Kırşehir’de muhtarların sorunları dinlendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2017 16:20

Kırşehir’de muhtarların sorunları dinlendi

Haberin Devamı

Salih GÜNER, KIRŞEHİR (DHA)- KIRŞEHİR Valisi Necati Şentürk, merkeze bağlı köy muhtarları ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Mustafa Taş İl Genel Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Necati Şentürk’ün yanı sıra Milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya, İl Genel Meclis Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan ve ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Necati Şentürk, muhtarlarla yapılan toplantıların, köylerde vatandaşlarımızın sorunlarını öğrenme ve çözüme kavuşturma açısından önemli olduğunu söyledi.

Yatırımları değerlendiren Vali Necati Şentürk, "Milletvekillerimizin de gayretiyle İller Bankasından borçlanarak 4 milyon TL kilitli parke alacağız ve yakın tarihte köylerimize götürmüş olacağız. Kilitli parkeler mümkün olduğu kadar köy camilerinin önlerine ve okul bahçelerine en verimli bir şekilde yerleştirilecek. Köylerimizdeki içme suyu hatlarını da yenileyeceğiz. 2017 yılı Kırşehir için bir atılım yılı olacaktır. Bu yıl, köylerimizde önemli yatırımlar yapacağız. Muhtarlarımız eksikliklerini önem sırasına göre bizimle paylaşsınlar. Köylerimizin yol ve kanalizasyon sorunlarına en kısa sürede çözüm bulacağız. Bu sorunların çözülmesinde köylülerin de katkısı olmalıdır. Köylerin nüfusu hızla azalmaktadır. Bundan yıllar önce genç nüfusumuz çok fazlaydı fakat genç nüfusumuzun azalması büyük tehlikedir. Devletimiz, şehirlerde ne varsa köylerde onların olması için çalışmalar yürütmektedir. Muhtarlarımız, köylü ile hükümet arasındaki en temel köprüdür. Vatandaşlarımızın ve köyleri ile ilgili sorunları bugünkü toplantıda bizlere sorunların önem sırasına göre iletecekler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!