Cacabey ortaokulunda Atatürk büstü tartışması

Güncelleme Tarihi:

Cacabey ortaokulunda Atatürk büstü tartışması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 13:35

Cacabey ortaokulunda Atatürk büstü tartışması

Haberin Devamı

 

 Salih GÜNER-KIRŞEHİR/DHA)-KIRŞEHİR’DE de 1968 yılında - Aşıkpaşa Mahallesi, Dr. İsmail Yağız Caddesi’nde eğitim ve öğretime açılan Cacabey Ortaokulu binasının yıkılarak yenisinin yapılmasının ardından Atatürk Büstü’nün 6 aydır hâla yerine konmaması ,öğrencilerin ve velilerin tepkilerine neden oldu.

 

1995 yılında sekiz yıllık eğitime dönüştürülerek ilköğretim okulu yapılan Cacabey Ortaokulu, 2012 yılında 4+4+4 eğitim sistemine yönelik düzenleme ile Cacabey İlkokulu ve ortaokulu olarak ikiye ayrıldı. Cacabey Ortaokulu eski binası önünde bulunan Atatürk büstü’nü kaldıran yetkililer, yeni yapılan modern binasının önüne de Atatürk Büstü’nü nedense yerleştirmediler. Eski ve yeni binasında binlerce öğrencinin eğitim ve öğretim görmesine rağmen, tören alanında Atatürk Büstü’nün konmasına tepki gösteren veliler “Eski okulumuzun bahçesinde Atatürk Büstü vardı. Onu da bina yıkılacak diye kaldırdılar. Ama, orası yıkılmadı, hala eğitim ve öğretimine devam ediyor. Ancak ,Atatürk büstü’nü kaldırdılar. Hemen yanına yapılan yeni okul bahçesinde tören alanına bayrak direği dikildi, ama nedense Atatürk Büstü konmadı. Okulun sadece girişinde bir Atatürk köşesi yapıldı, burada da Atatürk büstü yok. Okulun Atatürk Büstü yapılması için parası olmadığı söyleniyor. Biz veliler bunun için ne gerekiyorsa katkı sunmaya hazırız. Biz Kırşehirliler Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü çok seviyoruz. Cumhuriyetimizin 50 yılında Kırşehirli hemşehrilerimiz kendi aralarında topladığı parayla bugünkü eski Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı’nı yapmıştır. Eğer bir okulumuzun Atatürk Büstü yaptıracak gücü ya da parası yoksa biz Kırşehirliler maddi destek vermeye hazırız. 6 aydır eğitim ve öğretim verilen bir okulu geçici kabulle aldık. Onun için yapamadık gibi sözleri samimi bulmuyoruz. 6 ayda neler yapılmaz ki?  Bu konuda Valimiz Necati Şentürk’ü göreve davet ediyoruz. Bu okula hiç gidip gördü mü bilmiyoruz, ama gitsin de bu durumu kendi gözleriyle görsün.” diyerek üzüntülerini dile getirdiler.

Cacabey Ortaokulu Müdürü Hayati Barça, konuyla ilgili Kırşehir DHA muhabirine yaptığı açıklamada okulu geçici kabülle aldıklarını, bahçe düzenlemesinin ardından Atatürk’e yakışır bir büst yapacaklarını söylerken, Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı da “Okulumuz yeni yapıldı. Bir takım eksiklikleri vardı. Bunları gidermeye çalışıyoruz. En kısa sürede Atatürk b üstümüzü okul bahçemize yerleştireceğiz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!