Pınarhisar’da Vali Bilgin öğrencilerle fidan dikti

Güncelleme Tarihi:

Pınarhisar’da Vali Bilgin öğrencilerle fidan dikti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2018 11:06

Pınarhisar’da Vali Bilgin öğrencilerle fidan dikti

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/PINARHİSAR(Kırklareli),(DHA)- MİLLİ Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan “Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor” ağaçlandırma işbirliği protokolü kapsamında Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesine bağlı Ataköy’de oluşturulan orman alanında fidanlar toprakla buluşturuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen 'Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor' projesi kapsamında, ülkemizin geleceği gençlerimizle daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı fidan dikim törenleri kapsamında Vali Osman Bilgin, öğrencilerle birlikte fidanları toprakla buluşturdu. Vali Bilgin, tören alanında bulunan öğrencilerle tek tek ilgilenerek, fidanları birlikte toprağa dikti. Vali Bilgin, tüm öğrencilerin evlerinde, okullarında, köylerinde, mahallelerinde en az birer fidan dikmelerini isteyerek ilk fidanlarını öğrencilerle birlikte dikerek fidanlara can suyunu verdi.

Ülke genelinde başlatılan fidan dikim seferberliği kapsamında Kırklareli’nde yaklaşık 30 bin fidan öğrenciler tarafından dikilecek. Hayata geçirilen bu proje sayesinde 81 vilayetin tamamında 10 milyon fidan okul çağındaki çocuklar tarafından toprakla buluşturulacak. Yeşil dokunun geliştirilmesine katkıda bulunmak, öğrencilerde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek ve çevreye karşı duyarlılığını arttırmak amacıyla Ataköy’de gerçekleşen fidan dikim törenine  Vali Osman Bilgin başta olmak üzere, Pınarhisar Kaymakamı Murat Eren, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, İl Jandarma Komutanı Albay Kadir Oğuz, kurum müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!