Öğretmenliğe başvurularda 40 yaş sınırının kaldırılması

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenliğe başvurularda 40 yaş sınırının kaldırılması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2015 11:33

- Eğitim-Bir-Sen Kırklareli Şube Başkanı Karanfiler: - "Öğretmenliğe müracaatta 40 yaş sınırının kaldırılmasıyla öğretmen olacaklara bir kapı aralanmış oldu"

Haberin Devamı

KIRKLARELİ (AA) - Eğitim-Bir-Sen Kırklareli Şube Başkanı Selahattin Karanfiler, öğretmenliğe müracaatta 40 yaş sınırının kaldırılmasıyla öğretmen olacaklara bir kapının aralandığını söyledi.

Karanfiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının "Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" kapsamında öğretmenliğe ilk kez atanacaklar için 40 yaş sınırının kaldırılmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.

Sendika olarak yaş sınırının kaldırılması için çalıştıklarını, yapılan değişikliklerle birçok öğretmen adayının mağduriyetinin giderildiğini vurgulayan Karanfiller, şöyle devam etti:

"Yaş sınırının kaldırılması öğretmen adayları için büyük bir müjde. Öğretmenliğe yeni atanacak kişiler için daha önce 40 yaşını doldurmamış şartı aranıyordu. Eğitim-Bir-Sen her konuda olduğu gibi bu konuda da ciddi bir çalışma, alan taraması ve masa çalışması yaparak bu işi projelendirdi ve hükümetin önüne sundu. Israrlı ve devamlı çalışmamız neticesinde sendika olarak amacımıza ulaşmış olduk. Öğretmenliğe müracaatta 40 yaş sınırı kaldırılmasıyla öğretmen olacaklara bir kapı aralanmış oldu."

Haberin Devamı

Karanfiller, önümüzdeki süreçte dershanelerin de kapatılmasının söz konusu olduğunu, dershanelerde de 40 yaş üzeri ve 28 Şubat mağduru insanlar olabileceğini vurguladı.

Karanfiler, öğretmenlik için müracaatta bulunacak öğretmen adaylarına başarılar diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!