Öğrendiler, ürettiler, kazanmaya başladılar

Güncelleme Tarihi:

Öğrendiler, ürettiler, kazanmaya başladılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2019 14:25

Öğrendiler, ürettiler, kazanmaya başladılar

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ Valisi Osman Bilgin ve eşi İlknur Bilgin’in himayelerinde dezavantajlı gruplara yönelik yapılan  “Umutlu Yarınlar” projesi meyvelerini vermeye başladı.
Umutlu Yarınlar Projesi ile dezavantajlı grupların yarınlarına umut olmaya çalışan Vali Osman Bilgin  ve eşi İlknur Bilgin, bu kapsamda SODAM bünyesinde açılan dekoratif ahşap süsleme, makrome örücülüğü kurslarında eğitim alarak üretim yapan vatandaşlara kendi üretimleri olan ürünler üzerinden ekonomik gelir elde etmelerini sağladılar.
Kursiyerlerin ürünlerinin satışının gerçekleşebilmesi ve ev ekonomilerine katkı sağlayabilmeleri için ilin çeşitli yerlerinde satış reyonları kurularak ürünlerin satışına başlanıldı. Şimdiye kadar satılan ürünlerin ücretleri üretim yapan kursiyerlere verilecek.
Ayrıca, kursiyerlerin ürünlerinin satışının gerçekleşebilmesi için e-ticaret platformu kurularak satış kanalı altyapısı oluşturuldu. Verilen eğitimler aracılığıyla tasarım odaklı düşünme beceri ve kabiliyetleri gelişen kursiyerlerin ürünlerinin e-ticaret platformu üzerinden satışının gerçekleşebilmesi için bir web sitesi (https://www.elisiurunler.com/) kurularak satış kanalı altyapısı oluşturuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!