'Marka Eğitim Şehri Kırklareli Projesi' başladı

Güncelleme Tarihi:

Marka Eğitim Şehri Kırklareli Projesi başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2017 13:31

'Marka Eğitim Şehri Kırklareli Projesi' başladı

Haberin Devamı


 

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA)-KIRKLARELİ'de iki gün sürecek, 'Marka Eğitim Şehri Kırklareli Projesi' çalıştayı başladı.

Kırklareli'nde eğitim, öğretim faaliyetlerinin niteliğini artırmayı ve kalitesini geliştirmeyi, milli manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmeyi, eğitim personelinin niteliğini ve fiziksel kapasiteyi yükseltmeyi e-takip sisteminin etkin ve verimli bir şekilde uygulanmasını  hedefleyen 'Marka Eğitim Şehri Kırklareli' projesi başladı. Merkez Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim  İş Uygulama Merkezi'ndeki çalıştaya Vali Esengül Civelek ile sivil toplum örgütleri, öğretmenler, akademisyenler,  veliler ve öğrenciler katıldı.

Vali Esengül Civelek, "Eğitim alanında gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalar, yürüttüğümüz tüm projeler aydınlık ülke geleceğimize, güçlü Türkiye hedefimize katkı sağlar. Hepimiz biliyoruz ki, bir ülkenin geleceğini belirleyen en önemli unsur eğitimdir. Bir ülkenin en büyük zenginliği de yetişmiş insan gücüdür. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma ve bu seviyenin üzerine çıkabilme de ancak güçlü, kaliteli, nitelikli bir eğitimle olacaktır" dedi.

Projede 3 yıllık bir sürede Kırklareli'ni eğitim, öğretim alanında tercih edilen bir marka şehir haline getirmeyi amaçlayan MEŞK projesiyle; Keğitimin kalitesi gerçekçi ve objektif bir şekilde ortaya koyularak, il başarısının arttırılması, il projelerinin bütünlükçü bir yapıya kavuşturulması,  öğretmen niteliğinin artırılması ve akademik başarıların sağlanması hedefleniyor. 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!