Lüleburgaz’ın yeni devlet hastanesi inşaatı yılsonunda tamamlanacak

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgaz’ın yeni devlet hastanesi inşaatı yılsonunda tamamlanacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2018 12:43

Lüleburgaz’ın yeni devlet hastanesi inşaatı yılsonunda tamamlanacak

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesinde yapımı yaklaşık 10 aydır devam eden yeni Devlet Hastanesinin yıl sonunda tamamlanacağı bildirildi.
D-100 karayolu çamlık mevkiinde yapımı süren ve tamamlandığında Trakya’nın en büyük sayılı hastanelerinden, Kırklareli’nin ise en büyük hastanesi olacak 300 yataklı devlet hastanesi, 63 bin metrekarelik bir alana inşa ediliyor. Kaba inşaatı büyük ölçüde biten ve ince işçiliğine geçilen bina, bodrum, zemin kat ve üstüne 8 kat olarak yapılıyor. Bahçesinde 25 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin de yer alacağı hastane, tam donanımlı modern bir yapı ile hizmet verecek.
Lüleburgaz’ın yanı sıra çevre il ve ilçelere de hizmet vermesi beklenen devlet hastanesinde 155 adet hasta odasında 305 adet hasta yatağı olacak. İhale bedeli 89 milyon 87 bin 890 TL olan yeni Devlet Hastanesi bu yılsonunda tamamlanacak. Hastane binasında 12 ameliyathane, 52 yoğun bakım yatağı, 14 diyaliz yatağı, 29 acil yatağı olacak. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi de yine binaya ek olarak hızlı bir şekilde ilerliyor. Hastanede, Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi de olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!