Lüleburgaz’da öğrencilere 153 adet bisiklet dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgaz’da öğrencilere 153 adet bisiklet dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2016 11:37

Lüleburgaz’da öğrencilere 153 adet bisiklet dağıtıldı

Haberin Devamı

VahitİŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Lüleburgaz İlçesi'nde, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında, bisiklet dağıtıldı.
Lüleburgaz Lisesi bahçesinde düzenlenen törene, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Lüleburgaz Kaymakam Vekili Tarkan Keskin, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aşım, Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Dr.Çiğdem Cerit, Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, İlçe Sağlık Müdürü Önder Porsuk ile vatandaşlar katıldı.
Bisiklet dağıtım töreninde konuşan Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, hareketsiz yaşamın modern toplum için önemli halk sağlığı problemi olduğuna dikkat çekerek meme, bağırsak kanserleri, diyabet ve kalp hastalıklarının dörtte birinin fiziksel hareketsizlik sonucu ortaya çıktığını söyledi. Çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığını kazandırmak ve sağlıklarının korunması amacıyla “Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi” ile öğrencilere ülke genelinde 1 milyon bisiklet dağıtımı yapılacağını belirten Cerit, bu projenin 81 ilde gerçekleştirildiğini ifade ederek “Geçtiğimiz yıl il genelinde 300 bisiklet dağıtımı yapıldı. Bu yıl da Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen krıterler doğrultusunda tespit edilen ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yaklaşık 800 bisiklet dağıtımı yapılacaktır. Lüleburgaz’da ise 153 öğrencimiz bisikletleriyle buluşacak” dedi.
Etkinlikte protokol üyeleri de öğrencilere dağıtılacak bisikletlere binerek poz verdi. Daha sonra öğrencilere bisikletleri teslim edildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!