Lider Çocuk Tarım Kampı'na katılıp belgelerini aldılar

Güncelleme Tarihi:

Lider Çocuk Tarım Kampına katılıp belgelerini aldılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2018 14:51

Lider Çocuk Tarım Kampı'na katılıp belgelerini aldılar

Haberin Devamı

 

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA)-KIRKLARELİ'nde Lider  Çocuk Tarım Kampı'na katılan ilkokul 4'üncü sınıf öğrencileri belgelerini aldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca her yıl ilköğretim 4'üncü sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla 'Lider Çocuk Tarım Kampı' düzenlendi. Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik olarak belirlenen kamptaki etkinliklere Ziya Gökalp İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencileri katıldı.

Kampın ilk gününde bakanlığın tanıtım sinevizyonu ve il müdürlüğünün tanıtımı ile başladı.  Devamında, bu yılın teması olan "Beslenme ve Gıda için Biyoçeşitlilik" konusunu işlemek üzere, Demirköy ilçesinde bulunan Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Ziyaretçi evine geçildi. Burada öğrencilere biyoçeşitliliğin zengin örneklerinin yer aldığı Longoz  Ormanları, bu bölgedeki göllerin oluşumu ve bu göllerde barınan kuş türleri görselleriyle anlatıldı. Sonrasında Doğa ve Milli Park alanına geçildi. Yaklaşık 3 kilometre olan bu alanda öğrencilere gözlem dürbünleri verilerek canlı ve bitki türlerini gözlemlemeleri sağlandı. Yine Demirköy İlçemizde bulunan Dupnisa Mağarası ziyaret edilerek, mağaranın oluşumu ve içinde yaşayan canlılar hakkında bilgi verildi.
Kampın ikinci gününde;  Lüleburgaz ilçesinde  bulunan Ergin Tarım Hayvancılık İşletmesinde, hayvancılığın önemi, büyükbaş hayvanların bakım ve beslenmesi konuları çocuklara görsellik sağlanarak anlatıldı. Günün devamında, Danona Tıkveşli Gıda ve İçecek Sanayi ziyaret edilerek sütün işlenmesi, üretim teknolojisi ve soframıza gelinceye kadar geçirdiği evreler, öğrenciler tarafından gözlemlendi. Meyveli yoğurt yapımı izlendi. Firma yetkilisi tarafından süt ve süt ürünlerinin beslenmedeki yeri ve önemini anlatan eğitim çalışması yapıldı. Yine Lüleburgaz İlçesinde bulunan Balaban Boza ve Dondurma işletmesine gidilerek, İşletme yetkilileri ile bilgi alışverişinde bulunuldu.
Kampın son günü; Kırklareli Üniversitesi, Sağlık Meslek Yüksekokulu, Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, Yeterli ve Dengeli Beslenme Konulu oyunları ile katıldığı, çeşitli etkinliklerin yapıldığı çocuk şenliği ile başladı. Etkinlik, Lider Çocuklara Katılım Belgeleri ile çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.
.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!