Kuluçka Merkezi'nden büyük buluşmaya

Güncelleme Tarihi:

Kuluçka Merkezinden büyük buluşmaya
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2018 12:13

Kuluçka Merkezi'nden büyük buluşmaya

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesi Belediyesi tarafından Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisinde (LYKA) faaliyete açılan İnovasyon ve Kuluçka Merkezi'nde başarılı çalışmalara imza atan gençler, WOMEN in GAMES Türkiye’nin Kurucusu ve OYUNDER Yönetim Kurulu Üyesi Simay Dinç’in özel daveti üzerine İstanbul’daki ‘Büyük Buluşma’ etkinliğine katıldı.
Türkiye’nin ilk Oyun Yapımcıları & Geliştiricileri Derneği OYUNDER bünyesinde kurulan Women in Games Türkiye, bu yıl üçüncü “Büyük Buluşma” etkinliğini Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde BUG Oyun Laboratuvarı’nda yapıldı. İzmir’den Ankara’ya, Konya’dan Lüleburgaz’a Türkiye’nin dört bir yanından oyun dünyasının bir parçası olmak isteyen lise ve üniversite öğrencileri BAU Galata Kampüsü’nde buluştu.
110 milyar dolarlık oyun sektöründe kadınların izleyici olarak değil yenilikçi ve yaratıcı fikirleriyle yer almasını desteklemek hedefiyle kurulan Women in Games Türkiye’nin üyeleri 21. yüzyılın kültür ve sanat ürünü dijital oyun endüstrisinde üretmek ve değer zincirine katkıda bulunmak için bir araya geldi. “Dijital oyun oynayanların yüzde 52’si kadın ise neden sektörde sadece yüzde 22 oranında kadın yer alıyor?” sorusundan yola çıkarak, bu durumu tersine çevirmek adına etkinlikte BUG Lab hocaları tarafından verilen oyun atölyelerine yüzde 78 kadın yüzde 22 erkek oranında başvuru kabul edildi. 10 saat boyunca oyun dünyasını ve geleceğini her yönüyle göstermeye çalışan BUG Lab’in kapıları yıl boyunca katılımcılara açık olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!