Kırklareli'nde gece havai fişek gösterisi yasaklandı

Güncelleme Tarihi:

Kırklarelinde gece havai fişek gösterisi yasaklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2018 16:19

Kırklareli'nde gece havai fişek gösterisi yasaklandı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ Valiliği, halk arasında 'havai fişek' olarak bilinen piroteknik maddelerin üretimi, ithali depolanması, satışı, taşınması kullanılması ve yok edilmesine dair karar yayımladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 2300'ten sonra havai fişek gösterisi yapılması yasaklandı.Kırklareli Valiliği, bakkal, market, pastane, kırtasiye, oyuncakçı, seyyar satış yapan tablacılar, fuar, pazar, panayır alanlarında açılan stantlarda oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddelerin satışının yapılamayacağını duyurdu. Üreticilerin veya satıcı bayilerin şenlik ve işaret fişeklerini satabilmeleri için piroteknik madde üretim ve satış izni bulunması, işyerlerinde bir defada brüt 5 kilogramdan fazla şenlik ve işaret fişeği bulunduramayacakları göz önünde bulundurularak 1. 2. ve 3'üncü grup piroteknik madde satış izni bulunması gerekiyor. Şenlik ve işaret fişeklerini kullanma talebinde bulunanların mülki amirlikten izin almak için müracaat etmeleri gerekiyor.

Yer bakımından sakıncanın bulunmadığının anlaşılması halinde mülki amirden piroteknik madde kullanımı için izin verilebileceği belirtildi.Valiliğin kararına göre, il sınırları içerisinde kamu güvenliği, huzur ve düzenin sağlanması amacıyla resmi bayramlar ile milli ve mahalli kurtuluş günleri, festival, uluslararası toplantı ve kongreler ve izin alınması koşuluyla düğünler dışında havai fişek gösterisi düzenlenmesi, sınava girecek öğrencileri ve toplumu olumsuz şekilde etkileyeceği göz önünde bulundurularak ülke ve il genelinde yapılacak olan sınav günlerinin yapılacağı saatten 2 saat öncesinden, sınav bitişine kadar piroteknik madde kullanılması yasaklandı. Kararla ayrıca, piroteknik maddelerle saat 23.00'ten sonra gösteri yapılması, merkez ve ilçelerde sağlık kuruluşları, huzurevleri ve bakım yurtlarının 300 metre çevresinde havai fişek gösteri yapılması, ormanlık alanlar ile tarla çevresinde, yakıcı, yanıcı, patlayıcı ve parlayıcı kimyasal maddelerin dolum ve depolanmasının yapıldığı alanlar ve bu alanların çevresinde piroteknik madde kullanılması da yasaklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!