Kırklareli'de, 'Umutlu Yarınlar' projesi anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Kırklarelide, Umutlu Yarınlar projesi anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2019 13:09

Kırklareli'de, 'Umutlu Yarınlar' projesi anlatıldı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ Valisi Osman Bilgin ve eşi İlknur Bilgin'in himayelerinde, dezavantajlı toplum kesiminde yaşayan ailelere yönelik kurumlararası işbirliği kapsamında hazırlanan 'Umutlu Yarınlar' projesinin tanıtımı Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Yoğun katılımla gerçekleşen projesinin tanıtım toplantısında Vali Osman Bilgin  yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Roman açılımını Kırklareli'nde devam ettirdiklerini söyledi. Toplumların her yönüyle güçlü olması gerektiğini ifade eden Vali Bilgin, ekonomik, sosyal, kültürel, dini ve sanat değerlerinin toplumu toplum yapan unsurlar olduğunu vurguladı. Bu değerlere sahip olmayan toplumlarda sosyal dengesizliklerin baş gösterebileceğini ifade eden Vali Bilgin, "Bizler devletin görevlileri olarak bu dengeyi ilde kurmakla mükellef, kanunlarla sorumlu bireyler olarak ayağı yere basan somut ve gerçek nitelikleri olan projelerle halkımızın önünü açmalıyız. Toplumun dezavantajlı kesimlerine baktığımızda bu sadece Roman vatandaşlarımız içinde değil aslında. Genele baktığımızda Roman vatandaşlarımızın bu manada maalesef toplum içerisinde diğer kesimlere göre dezavantajlı durumda olduğunu görebiliyoruz. Bu proje tüm dezavantajlı kesimleri kapsayacak. Bu projeyi tüm ilçelerimize de yaymak istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından dezavantajlı öğrenciler tarafından konser verildi. Renkli görüntülere sahne olan konserde, öğrenciler bir birinden güzel şarkıları seslendirdi.Konser sonunda tüm öğrenci ve emeği geçen herkesi tebrik eden Vali  Osman Bilgin ile eşi İlknur Bilgin, aynı öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisini gezdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!