Kırklareli'de, 'Sarı Saltık' tanıtım konferansı

Güncelleme Tarihi:

Kırklarelide, Sarı Saltık tanıtım konferansı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2018 17:37

Kırklareli'de, 'Sarı Saltık' tanıtım konferansı

Haberin Devamı

KIRKLARELİ,(DHA)-KIRKLARELİ Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 13'üncü yüzyılda Ahmet Yesevi Medresesi'nde yetişmiş, Hacı Bektaşi Veli düşünce geleneğini Balkanlarda örgütleyen, Balkanların İslamlaştırması gayretin olan Alperen, Gazi Dervişlerinden, 'Sarı Saltık' tanıtım' konferansı düzenledi. 

İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi Salonu'nda düzenlenen konferansa, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Babaeski Kaymakamı Hakan Özarslan, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, İstanbul Sarısaltık Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Naki Evsen, Cem Vakfı Babaeski Şube Başkanı Hüseyin Yeşilbaş, Babaeski Bektaşi Babası Hayati Dağlıoğlu, daire müdürleri, Kırklareli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencileri katıldı. 

Konferansa konuşmacı olarak katılan, Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Yeni Türk Dili Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Günşen, Sarı Saltık'ı anlattı. Günşen, Sarı Saltık Gazi'nin 13'üncü yüzyılda Babaeski ilçesine geldiğini, burada yolun kenarında muhtemelen tekke/zaviye olan kubbeli bir cami ve türbesinin bulunduğunu, halkın Sarı Saltık'a büyük saygı duyduğunu, bu zaviyede bir mum yakarak ışığının binlerce yıl sönmemesini istediğini anlattı. Günşen, "Bu topraklarda İslâm'ı yayan ecdadımızın hatırlanıp, hatırasının yaşatılması amacıyla, Babaeski ilçemize türbesinin, hatta bir külliyenin yapılmasının Türk-İslam kültürümüzün yaşatılmasına büyük katkı sağlayacak. Böyle bir çalışma Kırklareli ve Babaeski turizmine de katkı yapacak" dedi,

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!