Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Özel'den ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Özelden ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 15:07

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Özel'den ziyaret

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)- KIRKLARELİ İl Tarım ve OrmanMüdürü  Funda Eylem Özel, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Vekili Fevzi Atmaca ve Şube Müdürlüğü personeli Veteriner Hekim Filiz Sezer, ilde bulunan ari işletme ve AB onaylı süt çiftliklerini ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

Merkez Deveçatağıköyünde bulunan Aytar Tarım ve Hayvancılık İşletmeleri Anonim Şirketi ile Kavaklı Beldesi Turist Mahallesinde bulunan Dünya Hayvancılık Tarım ve Gıda Ürün Paz. San. Ticaret Anonim Şirketi ziyaret edilerek, işletmeler hakkında bilgi alındı. İşletme sahiplerinin İl Müdürlüğünden talep ve istekleri dinlendi. Aytar Tarım; Hastalıktan Ari İşletme ve Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası sahibi, Çiğ Süt Satış İzni olan ve mevcut hayvan sayısı ile Trakya’daki en büyük süt çiftliği durumunda bulunuyor. Dünya Hayvancılık; Hastalıktan Ari İşletme ve Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası sahibi olup Simental ve Montofon hayvan varlığı ile merkez ilçede bulunan diğer işletmelerden ayrılıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel, merkez ilçede 7 adet hastalıktan ari işletmenin mevcut olduğunu, 6 işletmede arilik çalışmalarının tamamlandığını, 1 işletmede ise devam etmekte olduğunu belirtti. 6 adet büyük kapasiteli işletme aynı zamanda onaylı süt çiftliği sertifikası sahibi olduğunu belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Özel, hastalıktan ari işletme statüsünde bulunan bu 6 adet işletmenin aynı zamanda onaylı süt çiftliği sertifikası sahibi olduğunu, AB standartlarında süt üretebilecek durumda olduğunu söyledi. Özel,  2 adet işletmenin ise çiğ süt satış izni olduğunu kaydetti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!