Kırklareli Belediye Başkanı Kesimoğlu: Vatandaşlarımıza kaliteli sağlıklı su ulaştıracağız

Güncelleme Tarihi:

Kırklareli Belediye Başkanı Kesimoğlu: Vatandaşlarımıza kaliteli sağlıklı su ulaştıracağız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2018 15:52

Kırklareli Belediye Başkanı Kesimoğlu: Vatandaşlarımıza kaliteli sağlıklı su ulaştıracağız

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)- KIRKLARELİ Belediyesi, Kırklareli halkına daha da sağlıklı ve temiz su verilmesi adına çalışmalarını sürdürüyor.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun talimatı ile daha önce baştan sona son sistem cihazlar ile yenilenen arıtma tesisinin ardından, şimdi ise Kırklareli Barajından terfi istasyonuna su taşıyan sistem yenilenmeye başladı. Şuan barajın yaklaşık 30 metre altından alınan suyun yeni yapılacak olan 'şamandıralı su alma yapısı' ile yaklaşık 4 metre derinlikten alınması amaçlanıyor.

Bu konuda titiz bir çalışma yürüten ekiplerin çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, "Kırklareli halkımıza daha da sağlıklı ve içilebilir su sağlama konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Su arıtma tesisimizde kapsamlı bir yenileme çalışmasını geçtiğimiz aylarda tamamlamıştık. Suyumuzdaki sorunu gidermiştik. Şimdi bu çalışmanın devamı olarak barajdan terfi istasyonumuza aktarım yapan sistemi yeniliyoruz. Şuan mevcut sistemde suyun yaklaşık 30 metre derininden su alımı yapılıyor. Buna da 'Oksijeni daha az su' deniliyor. Biz bunun için bir çalışma ve proje hazırlatarak suyun üst savaktan alınması için uzun süredir uğraş veriyorduk. Şimdi yaptığımız işlem ile birlikte suyun daha da kaliteli olan bölümünden yani yaklaşık 4 metrelik bir derinlikten 'şamandıralı su alma yapısı' sistemi ile suyumuzu alacağız. Böylece vatandaşlarımıza daha da kaliteli ve daha da sağlıklı su ulaştıracağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!