Kapatılan okul, Özel Eğitim Uygulama Merkezi olacak

Güncelleme Tarihi:

Kapatılan okul, Özel Eğitim Uygulama Merkezi olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 10:18

Kapatılan okul, Özel Eğitim Uygulama Merkezi olacak

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, 15 Temmuz süreci sonrası kapatılan okulun gelişmiş bir Özel Eğitim Uygulama Merkezi olarak hizmet vereceğini açıkladı.
Milli Eğitim MüdürüNedim Çetin “2012 yılından bu yana Lüleburgaz’da yürütülen Otizm Günü etkinlikleri kapsamında 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında faaliyete geçirmek için yaptığımız teklif kabul gördü ve gerekli izin ve olurlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce alındı” dedi.
Müdür Çetin, “Şehit Rüstem Resul Çetin ismi verilecek Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nin, 72 aylıktan 23 yaşına kadar otizmli öğrencilerin eğitsel terapi ve bilimsel dayanaklı eğitim öğretim görebilecekleri bir Merkez olarak düzenlenecek. Aynı zamanda ikinci bir okul olarak Şehit Rüstem Resul Çetin Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi açılması ile ilgili bakanlık onayı da 6 Ekim 2016 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce alınmıştır” dedi. Merkez bünyesinde sera eğitimi, mutfak ve servis eğitimi gibi lise çağına gelmiş özel eğitime gereksinim duyan çocuklara yönelik eğitim ve öğretim uygulamaları da düşünüldüğünü belirten Müdür Çetin şunları söyledi: "Şu an Lüleburgaz’daki tek resmi merkez olan RAM (Rehberlik Araştırma Merkezi) var olan öğretmen ve öğrencileri ile eğitim ve öğretimi aksatmadan devam edecek. Yeni açılacak okul ise 2050 yılına kadar gerek kapasite gerek donanım olarak ihtiyacı karşılayabilecek kapasiteye getirilecek. İlçemizde var olan 6 otizm özel eğitim sınıfı ve mesleki lise bünyesindeki 3 özel eğitim sınıfı bu merkezde eğitim ve öğretim hayatına başlayacaktır. Okulun öğrencilerin eğitim ve öğretimine yönelik dönüşüm çalışmaları sürdürülmektedir ve en kısa zamanda eğitim ve öğretime başlanacaktır.15 Temmuz süreci sonrası devlet tarafından el konulan ve Maliye Bakanlığı tarafından MEB’na devredilen 1017 okulun tamamı Bakanlık bünyesinde resmi okul olarak devam edecek ve 2016-2017 eğitim öğretim yılında ivedilikle hizmete başlayacaktır"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!