Ertuğrul köyünde girişimcilik fark yaratıyor

Güncelleme Tarihi:

Ertuğrul köyünde girişimcilik fark yaratıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 10:45

Ertuğrul köyünde girişimcilik fark yaratıyor

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Müdür Yardımcısı Funda Eylem Özel, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü personeli Tekniker Birgül Kılıç ve Güner Ön ile birlikte, Lüleburgaz İlçesi Ertuğrul köyü girişimci kadınlarını ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren girişimci kadınlar, yaptıkları faaliyetler ile kadın kooperatifi kurma yolundaki çalışmalarını anlattılar. Karşılaştıkları sorun ve çözüm önerilerinin konuşulduğu ziyaret başarı dilekleri ile sona erdi.

Ertuğrul köyünde 25 kadın girişimci, Bakanlıkça Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı kapsamında, girişimcilik eğitimi alarak hayallerini projelere dökerek, Kırklareli Valiliği ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün de destekleriyle köylerinde kahvaltı, yemek ve kadın günlerinde hizmet vermek amacıyla Kadın Konuk Evi oluşturdular. İl Müdürlüğü, girişimci kadınların ilerlemeye başladıkları bu alanda, destekleyerek sağlam adımlar atmalarında yardımcı olmaya devam edeceği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!