Berk'in hedefi dünya şampiyonluğu

Güncelleme Tarihi:

Berkin hedefi dünya şampiyonluğu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2018 16:23

Berk'in hedefi dünya şampiyonluğu

Haberin Devamı

BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)- ANTALYA'da yapılan Vücut Geliştirme Fitness Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmelerinde Türkiye şampiyonu olan Berk Demiralp, "Sıradaki hedefim dünya şampiyonu olmak" dedi.

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde yaşayan ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi BESYO Antrenörlük Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi olan Berk Demiralp, küçük yaşlarda tekvando ile uğraşırken, 2.5 yıldırdı vücut geliştirme sporu yapıyor. Demiralp, "Antrenör yardımı olmadan hazırlandığım 2018 Nisan Türkiye Şampiyonası Avrupa Seçmelerinde Genç Erkekler Atletik Fizik 1.74 kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldum. Ardından 2018 Mayıs ayında İspanya'nın Santasusanna kentinde yapılan Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek Avrupa Şampiyonu oldum. Sıradaki hedefim ise Dünya Şampiyonası olmakla birlikte bu sporda kendimi geliştirerek en üst düzeyde insanlara faydalı olmak istiyorum" dedi.

Ülkemizi Avrupa'da en iyi şekilde temsil ettiğini söyleyen milil sporcu Berk Demiralp, "Bundan sonraki süreçte ülkemiz adına daha nice başarılara imza atmak istiyorum. Vücut geliştirme, Fitness ve Bilek güreşi il temsilcisi olarak bir değerlendirme yaptık. Her bireysel branş olduğu gibi zor ve pahalı bir branş. Ne yazık ki ülkemizde profesyonel sporcu olmak zor, maddi ve manevi tek destekçiniz aileniz. Bu sebeple bu tür başarı ve değerlere sahip çıkıp, destek almamız şart. Ancak ülkemizde şuna da hak vermemek elde değil. Destek ve yardımcı olabilecek o kadar başlık varken destekçi bulmakta sıkıntı oluyor. Yıllardır bireysel sporu hem sporcu hem antrenör olarak yapan biri olarak bu işlerin uzun sürede değişmeyeceğini düşünüyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!