Babaeski Tarım Festivali programı belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Babaeski Tarım Festivali programı belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 15:49

Babaeski Tarım Festivali programı belli oldu

Haberin Devamı

BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ’nin Babaeski İlçesi’nde belediye tarafından bu yıl 45’incisi düzenlenecek olan tarım festivalinin programı belli oldu.

Babaeski’de başlatılan alt yapı çalışmalarından dolayı 2 yıldır ara verilen, Kırklareli’nin en eski Festivali olan ve Trakya’nın ise Kırkpınar, Pavli Panayırı ve Kiraz Festivalinden sonra en eski 4’üncü Festival Organizasyonu olan tarım festivali bu yıl 3-4-5 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacak. Tarım festivali, 3 Ağustos 2017 tarihinde saat 17.00’de, Atatürk Anıtına Çelenk konulması ve ardından Gencer Savaş Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile birlikte başlayacak. Gündüz Onat Festival Alanında 3 gün süreyle kutlanacak olan festivalde bu yıl, derece alan tarım ürünleri sergisi, sportif, kan bağışı kampanyası, kişisel yağlı boya resim sergi açılışı, sanatsal ve kültürel birçok etkinliklerin yanı sıra gece düzenlenecek olan halk konserlerinde adeta yıldız yağmuru yağacak. Festivalin ilk günün gecesinde, akustik ritimleri ve kendine özgü vokali ile Kıbrıs Türkü pop müziği sanatçısı “Buray” sahne alacak. İkinci gecesinde Türkiye Müzik Ödülleri'nden Yaralı şarkısıyla Radyolarda en çok çalınan şarkı ödülünü alan ünlü pop yıldızı sanatçı Bengü sahne alacak. Festivalin final gecesinde ise son dönemin en popüler sanatçıların başında gelen Koray Avcı ve Mustafa Sevim sahne alacak.

Festivalde ayrıca Gencer Savaş Bandosu’nun gösterileri, Bosna Hersek Folk Dans Grubu Kolo Dubravsko’nun gösterileri, Romanya   Folk Dans Grubu Posada’nın gösterileri, Bulgaristan Lubimets Belediyesi Modern Dans Grubu’nun gösterileri, Babaeski Folklor Kurumu Gençlik Spor Kulübü Derneği Halk Oyunları Topluluğunun gösterileri yer alacak.

Babaeski Belediye Başkan Abdullah Hacı, Festivalle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu sene kutlayacağımız 45.Tarım Festivali’nde, Babaeskililere çok büyük sürprizlerimiz var. Festivalimiz ile birlikte bu sene bütün açılışlarımızı yapacağız. Bizler bu güne yaptığımız hizmetlerin hiç birinin açılışını yapmadık. İçme suyu, Pis su kanalı, atık su kanalı, debi merkezimiz, arıtma tesisimiz, tarihi binalarımız, özel idare binamız bütün bu açılışlarımızı bu yıl yapacağız ve Babaeskililere çok güzel hizmetlerimiz devam edecek ve hep beraber bunları kutlayacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!