’Asgari Teknik Koşullar Ve Hijyen Gereklilikleri’ Eğitimi Düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

’Asgari Teknik Koşullar Ve Hijyen Gereklilikleri’ Eğitimi Düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2016 16:10

KIRKLARELİ (İHA) – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kırklareli İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda, hazır yemek ve tabldot yemek üretimi yapan işletmelere yönelik ’Asgari Teknik Koşullar ve Hijyen Gereklilikleri Eğitimi’ düzenlendi.
Toplantı, Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Kırklareli İl Müdür Yardımcısı Vekili Funda Eylem Özel başkanlığında, Mühendis Melahat Dedetürk, Mühendis Türker Pektaş ve İlçe Müdürlüklerinde görevli gıda denetçilerinin katılımları ile gerçekleşti.
İl Müdür Yardımcısı Vekili Funda Eylem Özel’in konuşmasıyla başlayan toplantı, Veteriner Hekim Pınar Öz’ün Kayda Tabi Üretim Yerleri İçin Gereklilikleri Gıda Güvenilirliği ve Gıda Zehirlenmeleri adlı sunumu ile devam etti ve katılımcılara farklı vizyon kazandırmak amacıyla görsel paylaşımlarda bulunuldu.
Eğitim programında, genel hijyen koşulları, özel hijyen gereklilikleri, gıdanın düzenli olarak piyasaya arzı için hazırlandığı bina ve satış makineleri için gereklilikler, gıdaların ve gıdalarla temas eden malzemelerin taşınma koşulları, ekipman ile ilgili gereklilikler, gıda atığı, su tedariki, personel hijyeni, gıdalara uygulanabilen hükümler, gıdaların ambalajlanmasına ve paketlenmesine ilişkin hükümler, ısıl işlem uygulamaları, personel eğitimi, gıda güvenilirliği ve gıda zehirlenmeleri ana başlıkları altında detaylandırıldı.
Son bölümde katılımcıların soru, görüş ve önerilerinin de değerlendirildiği toplantıda, gerek üretimde görevli personelden, gerek firma yetkililerinden, yeni yaklaşımlar ve bakış açıları kazandırıldığı yönünde olumlu geri dönüşler alındığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!