Akcakaya: Kuruluşlar, çalışanlarını hijyen ve gıda güvenliği konularında eğitmeleri gerekiyor

Güncelleme Tarihi:

Akcakaya: Kuruluşlar, çalışanlarını hijyen ve gıda güvenliği konularında eğitmeleri gerekiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2018 16:38

Akcakaya: Kuruluşlar, çalışanlarını hijyen ve gıda güvenliği konularında eğitmeleri gerekiyor

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından tabldot yemek üreten işletmelere yönetmelik bilgilendirme toplantısında konuşan  Gıda ve Yem Şube Müdürü Taner Akcakaya “Kuruluşlar, çalışanlarını hijyen ve gıda güvenliği konularında eğitmeleri gerekir” dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Gıda ve Yem Şube Müdürü Taner Akcakaya başkanlığında tabildot yemek üreten işletmelere yönetmelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Açılış konuşmasında  Gıda mevzuatına göre gıda üretimi ve servisi yapan kuruluşların, hazırladıkları gıdaların sağlıklı olmasından birinci derecede sorumlu olduklarını söyleyen Müdür Akcakaya, her iki hususta da kuruluşların çalışanlarını hijyen ve gıda güvenliği konularında eğitmeleri gerektiğini ve söz konusu gıda güvenliği eğitimlerine belirli periyotlarla katılmalarının önemini belirtti.
Gıda Mühendisi Gizem Yıldız 'ın sunumuyla bir hazır yemek işletmesinde üretim ve servis için yeterli alanlar bulunmasından, zeminlerin, duvarların ve ekipmanların kolay temizlenebilir özellikte olması ve gıdaların muhafaza koşullarına dikkat edilmesinin önemine kadar birçok konular hakkında bilgi verildi.
İşletmede kullanılacak gıdaların satın alınmasında ambalajlı ürünleri tercih etme, etiket okuma, son kullanma tarihine bakma gibi hususlara dikkat çekilerek, kırık-kirli yumurtaların, bombe yapmış konserve kutularının satın alınmaması, vurgulandı.  Çiğ ve pişmiş gıdalar arasında gerçekleşebilecek çapraz bulaşmanın önlenmesi için ayrı bıçak, doğrama tahtası, vb. kullanılmasına önemle dikkat çekildi. Son olarak, gıdalara en önemli bulaşma kaynaklarından birinin insan olduğu vurgulanarak kişisel hijyenin önemi, özellikle el hijyeni için doğru el yıkama yöntemi anlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!