5. Uluslararası katılımlı toprak ve su kaynakları kongresinin programı belli oldu

Güncelleme Tarihi:

5. Uluslararası katılımlı toprak ve su kaynakları kongresinin programı belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2017 11:25

5. Uluslararası katılımlı toprak ve su kaynakları kongresinin programı belli oldu

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ Atatürk Toprak Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma Enstitüsünde 12-15 Eylül 2017 tarihlerinde yapılacak olan '5. Uluslararası Katılımlı Toprak ve Su Kaynakları Kongresi'nin bilimsel ve sosyal programı belli oldı.

Enstitünün 3 ayrı konferans salonunda 3 gün devam edecek olan kongrenin açılışı 12 Eylül 2017 Salı günü saat 10.00’da yapılacak. Açılış ve protokol konuşmalarının ardından yabancı bilim insanları tarafından yapılacak 2 adet çağrılı bildiri sunumu ve firma standlarının gezilmesi ile devam edecek kongrede, aynı gün öğleden sonra bilimsel oturumlar başlayacaktır. Sözlü ve poster sunum olmak üzere 266 adet bilimsel bildiri sunumunun yapılacağı ve dinleyici olarak katılacaklarla birlikte 200’ün üzerinde katılımcının beklendiği kongre 3 gün devam edecek.

Kongrenin bilimsel programının tamamlanmasından sonra yapılacak değerlendirme oturumunun ardından, Kırklareli Yayla Mahallesi ve Aşağıpınar kazı alanına tanıtım ve bilgilendirme amaçlı inceleme ve kültür gezisi gerçekleştirilecek. Önceden duyurulduğu şekilde, 15-16 Eylül 2017 Cuma ve Cumartesi günleri katılmak için talepte bulunan ve işlemlerini tamamlayan katılımcılarla iki günlük Bulgaristan (Varna, Burgas, Nessebar) gezisi yapılacak. Ayrıca, yine katılma talebinde bulunan ve kayıt yaptıran katılımcılarla, 15 Eylül 2017 Cuma günü Dupnisa Mağarası ve İğneadaLongos ormanları güzergahlı ve Edirne kent merkezi güzergahlı kültür gezileri gerçekleştirilecek. Yapılacak değerlendirme oturumunda, 2 yıl sonra kongrenin 6.sının nerede yapılacağı ve hangi kurum tarafından düzenleneceği de katılımcıların oyları ile şekillenecek. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!