Vali Sezer, okul aile birliği başkanlarıyla görüştü

Güncelleme Tarihi:

Vali Sezer, okul aile birliği başkanlarıyla görüştü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2018 15:26

Vali Sezer, okul aile birliği başkanlarıyla görüştü

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Valisi Yunus Sezer, okul aile birliği başkanları ve okul yöneticileriyle bir araya geldiği toplantıda, “Okulların başarısını, öğrencilerimizin başarısını, sosyal ve sportif aktivitelerini üst düzeye çıkartacak makul ve mantıklı taleplerin tamamının karşılanmasını istiyorum“ dedi.
Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Sezer, Milli Eğitimin toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren ve etkileyen bir kurum olduğunu belirterek, “Birinci meselemiz, okul yöneticileri ile okul aile birlikleri arasındaki ilişkileri en üst düzeye çıkarmaktır. Bazı okul yöneticilerinin, öğretmenlerden ve okul aile birliklerinden gelen taleplere kapalı olduğunu görüyoruz. Okulların başarısını, öğrencilerimizin başarısını, sosyal ve sportif aktivitelerini üst düzeye çıkartacak makul ve mantıklı taleplerin tamamının karşılanmasını istiyorum“ dedi.
Kentten marka okullar çıkartılmasının ve eğitimdeki başarı durumunun  yükseltilebilmesinin; okul idaresi ile öğretmenlerin motivasyonu ve okul aile birlikleriyle kurulan sağlam ilişkiyle alakalı olduğunu belirten Sezer, “Bu iş gönül işi. Gönlünü, ruhunu ve benliğini bu işe vererek bu altın üçgenin tamamlanması, muhakkak başarıyı getirir ” diye konuştu.
Konuşmasının devamında gençlere ve öğrencilere yönelik faaliyetler konusunda da açıklamalarda bulunan Sezer, şunları söyledi:
‘OKULLARIMIZDA EN AZ BİR ENSTRÜMAN KULLANILMASINI ÖĞRENELİM’
“Gençlerimize, meslek edindirme kursları açacağız, sportif aktivitelere katılımlarını sağlayacağız. Bütün çocuklarımıza, okullarımızda en az bir enstrüman kullanmasını öğretelim istiyorum. Çocuklarımıza boş alan bırakmayalım, onlara yön gösterelim. Ayrıca çocuklarımızı İstanbul, Çanakkale, Şanlıurfa ve Diyarbakır’a gezilere göndereceğiz. Çocuklarımız milli mücadelenin yapıldığı yerleri, medeniyet merkezlerini, ilim merkezlerini görsünler, ufukları açılsın. Kapalı toplum yapısının vermiş olduğu açmazdan kurtulmamız lazım. İlk etapta bin 500 öğrencimizi, toplam da ise 3 bin öğrencimizi dört gün sürecek bir geziye göndereceğiz.”
‘UYUŞTURUCU VE GÜVENLİK’
Uyuşturucu, güvenlik ve öğrenci servisleri konularına da değinen Sezer, bu konularda gerekli hassasiyetin gösterilmesini isteyerek,  "Her bir okulumuzun eğitim, sosyal ve sportif aktiviteler konusunda adım adım izleyeceği; öğrenciyi, okul idaresini, okul aile birliklerini ve velilerimizi ilgilendiren boyutlarıyla çalışma politikası olacak" dedi.
Daha sonra okul aile birliği başkanları ve okul yöneticilerinin sorun ve talepler dinledi.
Toplantıya Vali Sezer’in yanı sıra, Vali Yardımcısı Sait Özkılınç, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Okul idarecileri ve çok sayıda okul aile birliği başkanı katıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!