Koruyucu sağlık hizmetlerinde toplumsal katılım

Güncelleme Tarihi:

Koruyucu sağlık hizmetlerinde toplumsal katılım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2016 09:58

Koruyucu sağlık hizmetlerinde toplumsal katılım

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'nin Çelebi ilcesinde Toplum Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen 'Koruyucu Sağlık Hizmetlerinde Toplumsal Katılım ve Sağlık Okuryazarlığının Arttırılması' konulu projenin açılışı yapıldı. Çelebi Milli Eğitim Müdürlüğü Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen programa Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Kılıç, Şube Müdürü Dr. Yusuf Yılmaz, kamu kurumlarının daire amirleri ve çalışanlarının katılımı ile yapıldı.

Çelebi Toplum Sağlığı Merkezi tarafından toplumun sağlık bilgi düzeyini yükseltmeyi ve sağlık okuryazarlığının arttırılmasına katkı sağlamayı amaçlayan ve ilk olarak 2014 yılında Sağlıkhanem projesi ile başlatılan faaliyetler AB projesi ile devam ediyor. AB Erasmus + programı 2015 yılı teklif çağrısı döneminde Çelebi Toplum Sağlığı Merkezi koordinatörlüğünde, Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü ile oluşturulan üçlü konsorsiyum tarafından Türk Ulusal Ajansına sunulan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı IPA IV kapsamında kabul edilen “ Koruyucu Sağlık Hizmetlerinde Toplumsal Katılım ve Sağlık Okuryazarlığının Arttırılması’ projesinin açılış ve tanıtım programı yapıldı.

Proje koordinatörü Osman Akyurt yaptığı konuşmada, "Projemiz, isminden de anlaşılacağı üzere temelinde bireylerin sağlık bilincini yükseltmeyi, sağlık okuryazarlığını arttırmayı ve koruyucu sağlık hizmetlerinde toplumsal katılımı arttırmayı hedeflemektedir. Ana hatlarıyla; sağlığın korunması ve geliştirilmesini amaçlayan hizmetler yürütmekte olan Toplum Sağlığı Merkezimiz bu hizmetlerin etkinliğinde en büyük faydayı sağlayacak olan sağlık eğitimlerini geliştirme yönünde kapsamlı bir gayret içerisine girmiştir. Çünkü koruyucu sağlık hizmetleri kapsamına giren tüm hizmetlerde başarı oranı ve hizmet kalitesi, toplumun sağlık bilinci ve sağlık okuryazarlığı ile paralel olarak artmakta, toplumun aktif katılımını gerektirmektedir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!