Kırıkkale'den Suriye'ye yardım eli

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkaleden Suriyeye yardım eli
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 13:42

Kırıkkale'den Suriye'ye yardım eli

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE,(DHA)- KIRIKKALE Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Suriye'nin El-Bab ve Cerablus kentlerinde açılacak olan okulda sınıflara düzenlenen törenle okul malzemeleri gönderildi.

Yenimahalle semtinde bulunan Şehit Ali Tonga Kız Meslek Lisesi bahçesinde düzenlenen törene Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Müdür yardımcıları, şube müdürleri ve Okul Müdürlerinin katıldığı törende 2 Tır okul malzemesi olarak, 70 takım öğrencisi sıra takımı, 55 adet Beyaz Yazı Tahtası, 23 Adet Bilgisayar masası, 45 adet sandalye. 21 adet ana sınıfı sandalyesi, 2 adet toplantı masası, 8 adet yemek masası, 8 adet öğretmen kürsüsü, 20 adet öğrenci dolabı, 24 adet kırtasiye kolisi, 80 litre yüzey temizleyici gönderildi.

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, yardım TIR'larının uğurlanmasından önce yaptığı konuşmada, "Özellikle Suriye de yaşanan dramı hepimiz biliyoruz. Ülkemizde de de bulunan Suriyeliler var, ağırlıyoruz ev sahipliği yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye çapında uyguladığı projeye destek olmak amacıyla Kırıkkale de Milli Eğitim Müdürlüğünde iki tır özellikle öğretim de kullanılmak üzere malzeme hazırlandı. Bu malzemeler Ceraplus ve El-Bab da açılan malzemeleri eğitim öğretim kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere bütün Türkiye den gönderilecek" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!