Kadın çiftçilere arıcılık kursu

Güncelleme Tarihi:

Kadın çiftçilere arıcılık kursu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 10:47

Kadın çiftçilere arıcılık kursu

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'nin Delice ilçesinde kadın çiftçilerie yönelik olarak Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, İş-Kur destekli arıcılık kursu başlatıldı. Kursun açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Zafer Yorulmaz, Delice İlçe Müdürü Kazım Erdoğan, İlçe Halk Eğitim Müdürü Muzaffer Gültekin, teknik elemanlar ve kursiyer kadınlar katıldı.
Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Zafer Yorulmaz birliğin 250 aktif üyesi olduğunu ve İl Özel İdare destekleriyle proje uyguladıklarını söyledi. İl Müdürü Recep Kırbaş; Kırıkkale'de arıcılık açısından çok iyi bir potansiyel olduğunu vurgulayıp bu potansiyelden daha fazla yararlanmak için birlik üyesi arıcıları çeşitli kaynaklardan desteklemeye çalıştıklarını belirterek. Bu manada önümüzdeki günlerde İl Özel İdare Destekli olarak Birlik Üyesi olup 2015 yılı arıcılık desteklerinden yararlanan yetiştiricilere yedişer kovan polen tuzaklı arı kovanı destekli olarak vermeyi planladıklarını açıkladı.
Arıcılık eğitimini İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Veteriner Hekimler Alican Yorulmaz, Mustafa Güvenç ve Veteriner Tekniker Cafer Kul vereceklerdir. Kursta; arı ırkları, balın tanımı, bileşimi ve üretimi, arı yetiştirme teknikleri, arı ürünleri polen, propolis, arı sütü, bal mumu ve kaliteli bal üretiminde flora, arıcılıkta ilkbahar ve sonbahar bakımı ve arı hastalık ve zararlıları gibi konu başlıkları altında kursiyerlere teorik ve uygulamalı eğitim verilecek ve kurs sonunda kursiyerlere sertifika belgesi verilecek. Kursiyerlere, katıldıkları her işgünü için İŞKUR tarafından günlük 20 TL destek ödenecek, ayrıca kursiyerlere sağlık sigortası da yapılacaktır. Kursun 80 saat süreceği belirtildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!