Kaçak Su ürünleri avcılarına gece denetimi

Güncelleme Tarihi:

Kaçak Su ürünleri avcılarına gece denetimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 10:26

Kaçak Su ürünleri avcılarına gece denetimi

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrolörleri ve Karakeçili İlçe Jandarma Komutanlığı ile Kızılırmak Akkoşan Mevkiinde ortak yapılan denetimde sahibi belli olmayan 2000 metre misina ağına el konuldu.
Amatör balıkçılığın maddi kazanç sağlanmaksızın kurallar çerçevesinde sadece spor ve dinlenme amacıyla iç sular ve denizlerde yapılan ticari kazanç gayesi gütmeyen avlanılan ürünün satılmadığı balıkçılık etkinliği olduğu belirtildi. Kırıkkale il sınırları içerisinde bulunan akarsu ve göletlerde 15 Mart-15 Haziran 2016 tarihleri arasında Sazan Balığı (Cyprinus carpio), Kadife Balığı (Tinca tinca), Tatlı Su Kefali (Leuciscus cephalus), Yayın Balığı(Silurus glanis) ve diğer sazangil türlerinin avcılığının yasak olduğu hatırlatıldı. Turna Balığı avcılığı 15 Aralık-31 Mart tarihleri arasında yasak olduğu, bu tarihler dışında iç sularıda avlanmasında bir sakınca bulunmadığı kaydedildi. Av yasağı süresince yasaklanan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasakt olduğu hatırlatıldı.
CEZALAR
Amatör Balıkçılık kurallarını düzenleyen 3/2 Numaralı Tebliğ kurallarına aykırı olarak avcılık yapan kişilere 1380 sayılı Su Ürünleri kanununun 36. maddesinin a-5 bendi gereğince 2016 yılı için 327 TL idari para cezası düzenlendiği belirtildi ve su ürünlerine el konulduğu kaydedildi.Yapılan denetimler esnasındabalık avcılığı yapan kişinin bu faaliyetini ticari olarak yaptığı (Ağla avcılık gibi) tespit edilirse 1380 Sayılı Su ürünleri Kanununun 36/h bendi gereğince 2016 yılı için bin 113 TL idari para cezası düzenlenerek, avlanma vasıtaları ile su ürünlerine el konulduğu belirtildi.
Kırıkkale'ye bağlı iç sularda Su Ürünleri Kontrolörü personelleri tarafından yerine getirilen av yasakları denetimlerinin, av yasağı süresince de hassasiyetle yerine getirilmeye devam edileceği kaydedildi. Amatör balıkçıların sürdürülebilir balıkçılık ve gelecek sezonlarda daha verimli ürünler alabilmek adına av yasaklarına riayet etmelerinin önemine dikat çekildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!