Görkem, 4 yaşında İngilizce öğrendi

Güncelleme Tarihi:

Görkem, 4 yaşında İngilizce öğrendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2020 12:02

Görkem, 4 yaşında İngilizce öğrendi

Haberin Devamı

Hasan AKYILDIZ/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'de ilkokul öğrencisi Görkem Kayra Özev (9), halasının hediye ettiği tablet üzerinden izlediği İngilizce videolar ve çizgi filmler sayesinde 4 yaşında İngilizce öğrenmeyi başardı.
Ev kadını Bena ve işçi Harun Özev çiftinin 2 çocuğundan büyüğü Görkem Kayra Özev'e, 2 yaşındayken Almanya'da yaşayan halası Yasemin Tanrıverdi Özev, tablet hediye etti. Görkem, bir süre sonra tablet üzerinden İngilizce eğitim videoları, İngilizce müzikler ve İngilizce çizgi filmlere merak sardı. Görkem, bu merakı sonrası yaklaşık 2 yıl sonra kendi kendine İngilizce öğrendi. Gürler Şehit Mustafa Sağlam İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Görkem, İngilizce konuşup, okuyabiliyor ve iletişim kurabiliyor. 
'4 YAŞINDA FARK ETTİK'
Görkem'in işçi babası Harun Özev, oğluna 2 yaşında halası tarafından tablet hediye edildiğini, bu tablet üzerinden sürekli İngilizce eğitim videoları izlediğini söyledi. Özev, "Biz İngilizce bilmediğimiz için çok geç fark ettik. 4 yaşına geldiğinde İngilizceyi öğrendiğini fark ettik. Önce bir öğretmene götürdük test için. Sonra Görkem o testlerden başarı ile çıktı. Bunun ardından Görkem'i zeka testlerine soktuk, üstün zekalı olduğunu düşünüyoruz" dedi. 
Görkem ise ilerleyen yaşlarda İspanyolca, Almanca ve Japonca dillerini öğrenerek astronot olmayı hedeflediğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!