Dağcılardan zirvede 'Spor Kardeşliktir' mesajı

Güncelleme Tarihi:

Dağcılardan zirvede Spor Kardeşliktir mesajı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 10:38

Dağcılardan zirvede 'Spor Kardeşliktir' mesajı

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Dağcılık Kulübü üyeleri, Türkiye'de bir ilk olduğunu belirttikleri 'Spor Kardeşliktir' mesajını Alisumas Dağı zirvesinde verdiler. Kırıkkale'den dört, Konya'dan 5 okul olmak üzere 9 okulun öğrencilerinden oluşan 81 kişilik öğrenci grubu, spor kardeşliktir, kardeşlik küçük yaşta başlar' projesine katkıda bulunup, Konya Meram'da Gökyurt Mahallesi ( Kilistra köyü ) sınırları içindeki Alisumas Dağı'nda buluştular.
Kırıkkale Dağcılık Kulübü Başkanı Metin Atun yaptığı açıklamada, "Kırıkkale'den Atatürk Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Milli Eğitim Vakfı Ortaokul ile Mustafa Necati İlköğretim Okulu'nun öğrencilerinden oluşan 23 kişilik grup, Konya'dn Taşkent-Çetmi Ortaokulu, Çetmi Bakdem İmam Hatip Ortaokulu, Kozanlı 75.Yıl Birol Polat Ortaokulu, Kozanlı Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu, Konya Selçuklu Anadolu Lisesi'nden oluşan 58 öğrenci grubu, iki ayrı yönden kardeşlik için yola çıktılar. 81 lisanslı sporcu öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte Kale Dağcılık olarak her zaman olduğu gibi yine az bilin, fakat tarihi dokusu olan bir mekanı seçmiştik" dedi.
Kırıkkale Dağcılık Kulübü Başkanı Atun, Türkiye'de ilk olarak yapılan 'Spor Kardeşliktir. Kardeşlik küçük yaşta başlar' projesinin ilk ayağının başarıyla tamamlandığını belirterek, "Amacımız, diğer projelerle birlikte sesimizi duyurmaya devam etmek" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!