Dağcılardan Erciyes Dağı'nda Gölge Dansı

Güncelleme Tarihi:

Dağcılardan Erciyes Dağında Gölge Dansı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2017 09:50

Dağcılardan Erciyes Dağı'nda Gölge Dansı

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulüp üyeleri, Erciyes Dağı'nda 3 bin 700 rakımlı Hörgüç kaya bölgesindeki tırmanışlarında, sabahın ilk ışıkları ile birlikte karşılarına çıkan kendi gölgelerini oyun haline getirdiler.
Dağcılık sporunu yürüyebilen herkesin rahatlıkla yapabileceğini belirten Kulüp Başkanı Metin Atun, bu sporun her türlü sürprizlere açık olduğu gibi, zaman, mekan ve özel bir yer aramadan her mevsim ayrı bir güzelliği olan, yeni dostlukların kazanıldığı, değişik rotaları içeren bir spor özelliğinin yanında yaş sınırının da bulunmadığını belirtti. Atun, zinde kalmak isteyen kişileri bu sporu yapmaya davet etti. Erciyes Dağı'na altıncı gelişleri olduğunu belirten Metin Atun, her defasında değişik heyecan ve güzellikleri yaşadıklarını belirtirken, bu kez de gölge oyunun yanı sıra zirvedeki, sis, yağmur olmadan oluşan gökkuşağı, zirvenin keyfini yaşadıklarını söyledi.
Zirveye 6 kişilik ekibin tamamı ulaşırken, dört sporcunun ise Erciyes, ilk tırmanışı oldu. 
Yol güzergahında ve zirvede ise Sivas, Kocaeli, Niğde, İstanbul, Nevşehir, Kayseri'den olmak üzere 9 ayrı grupla tanışma fırsatı yakalandı. Bugüne kadar 19 yılda 378 tırmanışa imza atan Kale Dağcılık, bu süre içerisinde 6 proje üretirken, 'Spor kardeşliktir. Kardeşliktir küçük yaşta başlar' projesinde ayrı illerden köy ve şehir okulları olmak üzere 186 ortaokul öğrencisi dağcılık sporuyla tanıştırıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!