Suriyeli Ravda Nur, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli Ravda Nur, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 15:55

Suriyeli Ravda Nur, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu

Haberin Devamı

Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA) - ÜLKESİNDEKİ iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve 29 Ekim resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın misafiri olan Suriyeli Ravda Nur Cuma, Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu. Ravda Nur Cuma, alınan karar sonrası yeni nüfus cüzdanını da Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ın elinden aldı.



Suriye'den geldikten sonra azmiyle eğitimini sürdüren ve siyaset bilimi alanında üniversitede ders gören Ravda Nur, 29 Ekim Resepsiyonunda Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın misafiri oldu.



Ravda Nur, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ve Bakanlar Kurulu Kararı ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaya hak kazandı. Bu gelişmenin ardından Kilis Valisi Süleyman Tapsız, makamında kabul ettiği Ravda Nur Cuma’ya nüfus cüzdanını teslim etti. Vali Tapsız, Ravda Nur Cuma’nın almış olduğu eğitimle, arttıracağı tecrübe ve bilgi birikimi ile Türk Milletine hizmet ederek başarılı olacağına inandığını kaydetti.



Kendisini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapan nüfus cüzdanını alan Ravda Nur Cuma ise mutlu olduğunu belirterek, "5 yıldır gölgesi altında yaşadığım şanlı Türk Bayrağı’na ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne sevgi ve minnet duyuyorum. Artık bu vatanın bir ferdi, evladı olarak Türkiye’yi yüceltmek için elinden geleni yapacağım" dedi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!