Sınırda IŞİD ile muhalifler arasında çatışmalar sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Sınırda IŞİD ile muhalifler arasında çatışmalar sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2016 13:32

Sınırda IŞİD ile muhalifler arasında çatışmalar sürüyor

Haberin Devamı

Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA) - KİLİS’in karşısındaki IŞİD denetimindeki Suriye’nin Rai kasabasında muhalifler ile IŞİD mensupları arasında aralıklarla çatışmalar sürüyor. Bölgedeki IŞİD hedefleri zaman zaman sınırda konuşlu birlikler tarafından da hedef alınıyor.
Kilis’in Elbeyli İlçesi'nin karşısındaki Suriye'nin Rai bölgesinde bulunan köylerde IŞİD ile muhalif grupların oluşturduğu Fetih Ordusu arasındaki çatışmalar sürüyor. Savaş uçakları havadan IŞİD mevzilerini hedef alırken, karadan ise Fetih Ordusu saldırmaya devam ediyor. Tank ve üzerinde ağır silahlar bulunan araçlarla ilerleyen muhalif gruplarla, IŞİD arasındaki şiddetli çatışmalar sırasında sık sık silah ve patlama sesleri duyuluyor. Bölgeden yükselen sesler ve dumanlar Türkiye tarafından da görülüyor.
Aralıklarla çatışmaların sürdüğü Suriye tarafındaki IŞİD mevzileri, koalisyon ülkelerinin savaş uçaklarının yanı sıra Kilis sınırında konuşlu birlikler tarafından da Fırtına obüsleri ve Sakarya adlı çok namlulu roketatar bataryaları tarafından ateş altına alınıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!