“İslam Dünyasını Kuşatan Fitneler Ve Tevhidin Merkezi Ehl-i Beyt” Konulu Panel

Güncelleme Tarihi:

“İslam Dünyasını Kuşatan Fitneler Ve Tevhidin Merkezi Ehl-i Beyt” Konulu Panel
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2015 10:20

YENİ MESAJ GAZETESİ TARAFINDAN KİLİS’TE TERTİP EDİLEN PANEL HALKIN YOĞUN İLGİSİNE SEBEP OLURKEN, KONUŞMACILAR ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİLER.

Yeni Mesaj Gazetesi tarafından Kilis’te tertip edilen panel halkın yoğun ilgisine sebep olurken, konuşmacılar önemli mesajlar verdiler.
Yeni Mesaj Gazetesi Kilis İl Temsilciliği tarafından Kilis Öğretmenevi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve yoğun katılıma sahne olan “İslam Dünyasını Kuşatan Fitneler ve Tevhidin Merkezi Ehl-i Beyt” konulu panele konuşmacı olarak, uluslar arası ödül sahibi Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Eyercioğlu, BTP Genel Başkan Yrd. Op. Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi, Araştırmacı-Yazar Ersin Polat, BTP Kilis İl Başkanı Alaaddin Özkar, BTP MYK Üyesi Avukat Mehmet Galip Akdağ katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılan program BTP Şanlıurfa İl Başkanı Muzaffer Yağmur, BTP MYK üyeleri Yusuf Yakut ve Şahin Bozdoğan’ın yaptıkları selamlama konuşmaları ile sürdü.
Panelistlerden ilk olarak söz alan Avukat Mehmet Galip Akdağ, Türk kimliğinin ne demek olduğunu Prof. Dr. Haydar Baş’ın gerçek anlamda ortaya koyduğunu ifade ederek, “İnsanların dünya üzerinde vazifeleri vardır. Kimi su ikram eder, kimi milletleri bir araya toplar, kimi insanları böler ve parçalar. Bir yapıcı ustası gibi, bir ressam gibi Genel Başkanımız toplumun her kesimine fikrini söyleyerek, sorunlarına çözüm yolları üreterek insan işçiliği yapmaktadır. Başka türlü insanları bir araya getirmeniz mümkün değil. Bu nedenle insanımızın Prof. Dr. Haydar Baş’ı çok iyi tanıyıp, sorunlarının çözümünün anahtarının O’nda olduğunun farkına varmalıdır” dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Araştırmacı-yazar Ersin Polat, nazik bir coğrafyada yaşadığımızı vurgulayarak, “Etrafımızdaki ateş çemberi her gün bir yere sıçrarken, İslam dünyası bunca ölümle mücadele ederken, bizi Ehl-i Beyt’le tanıştıran Prof. Dr. Haydar Baş Hocamızdır. İnsanların barış ve huzur içinde yaşabilmesinin, Peygamberimizin Ehl-i Beytim dediği ve biz Müslümanlara kendisinden sonra rehber kıldığı Hz. Ali (a.s.), Hz. Fatıma (a.s.), Hz. Hasan (a.s.) ve Hz. Hüseyin (a.s.) efendilerimizi ve onların soyundan gelen temiz ve pak neslini izlemekle mümkün olacağını artık anlamak zorundayız. Yoksa İslam dünyası daha çok kan ve gözyaşına bulanacaktır” diye konuştu.
“Bize verilen ömür içinde, mutlak surette hak ve hakikat içerisinde hareket etmemiz gerekiyor” diyerek sözlerine başlayan Op. Dr. Kepekçi, “Böylesi bir dünya içerisinde Hakka ve batıla çağıranlar olacaktır. Biz kimin safında olacağız? Biz Hakkın mı batılın mı, biz Deccalin mi Mehdi’nin mi safında olacağız? Verilmesi gereken karar budur. Peygamber Efendimizin bize tavsiye ettiği dualardan biri de “Ya Rabbi bizi Hz. Mehdi’ye ulaştır (a.s.)” duasıdır. Müslüman her an teyakkuzda olacak. Dinimizde bir çocuğun anne ve babası üzerindeki haklarından birisi de nedir biliyor musunuz? Anne ve babanın evladına Hz. Mehdi (a.s.) ve Deccal ile ilgili bilgi vermesidir.
Ama ne yazık günümüzde kapitalist mantıkla dünyalık olduk çıktık. Sanki hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için çalışıyoruz. “Ahir zamanda iman bir kuş gibidir. İnsanlar mümin olarak evlerinden çıkarlar ama kafir olarak dönerler” diyor Hadisi Şerif. Bizlerin bu ciddi ikazı anlayıp ona göre hareket etmemiz şarttır” dedi.
Panelde son olarak söz alan Prof. Dr. Ömer Eyercioğlu, sinevizyon gösterisi ile desteklediği konuşmasında Milli Ekonomi Modeli’nin, dünyada hakim olan kapitalist sömürü düzenini nasıl dağıttığını anlattı. Dünyada herkesin borçlu olduğunu, ama alacaklının kim olduğunun bilinmediğini dile getiren Eyercioğlu, “Dünyayı bir kumar masası haline getiren küçük bir grup, bizim ülkemiz de dahil olmak kaydıyla tüm insanlığın emeğini, üretimini sömürüyor. Ülkeler bu sisteme teslim oluyor. Çünkü yerine bir şey koyamıyorlar. Dünyada oynanan bu oyunla herkesi esir aldılar. Herkesi borçlu yaptılar. İşte bunun nasıl çözüleceğini bir insan çıktı, bir modelle önümüze koydu. Milli Ekonomi Modeli’ni gören ve tanıyan her ülke lideri bu sömürüye boyun eğmedi. Bunu Rusya yaptı. Bunu BRICS ülkeleri yapıyor şimdi ve bu kapitalist düzeni yıkan Prof. Dr. Haydar Baş olmuştur. Biz millet olarak O’nu anlamazken, Dünya bu işi çözdü. Ama Sayın Hocamız hala ısrar ediyor, “Ben bu modeli bu millet için yazdım” Köle olmak istemiyorsak, iş işten geçmeden biz bu modele ve sahibine çıkmak zorundayız. Bir tek engel var önümüzde, o da kendimiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!