Yahyalı Belediyesinde Tis Sevinci

Güncelleme Tarihi:

Yahyalı Belediyesinde Tis Sevinci
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2015 11:09

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı ile Yahyalı Belediyesi arasında bir süredir yürütülen toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanarak imza altına alındı.
Yahyalı Belediyesine bağlı Derebağ Şelaleleri Sosyal Tesisinde gerçekleşen törene Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, Şube Sekreteri Feyyaz Ünal ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk katıldı.
Şube Başkanı Çelik, Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı olarak ilk defa toplu iş sözleşmesinin her yönüyle bereketli toprakları bulunan Yahyalı Belediyesi’ne kısmet olduğunu belirterek, “Toplu iş sözleşmesinin yürürlüğe girmesiyle birinci yıl ücretlere ve sosyal haklara yüzde 20 oranında, ikinci ve üçüncü yıllarında ise ayrı ayrı yüzde 15 oranında zam yapılacak. Toplu iş sözleşmesinde emeği geçen başta belediye başkanımıza, başkan yardımcılarımıza ve müdürlerimize teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk de, sözleşmenin tatlı başlayıp tatlı bir şekilde bittiğini belirterek, “Güzel bir sözleşme oldu. İşçilerimizin alın teri kurumadan vermek bizim inancımız gereğidir. Bu hem insani hem İslami diye düşünüyorum. İnşallah 80 kadar da taşeron işçimiz var, onlarla da ilgili gerekli kanuni düzenleme olduktan sonra onlara da böyle bir sözleşme yapmayı canı gönülden istiyorum. Bana göre iyi bir zam olduğunu düşünüyorum. Biz işçilerimizin sayesinde belediyecilik yapıyoruz. Hizmet-İş Sendikası’na da çok teşekkürlerimi sunuyorum. Bu zamana kadar birlik ve beraberliği her zaman ön planda tuttu, her zaman güzellik gördük” diye konuştu.
Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzaların atılmasından sonra Hizmet-İş Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik tarafından günün anısına Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’e çiçek takdim edildi.
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk de bu vesile ile yeni göreve atanan Çelik’e teşekkür ederek, Kayseri’deki hemşerilerimizi Yahyalı Derebağ Şelalelerinin güzelliklerini görmeye davet etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!