Uluslararası Erciyes Dağ Bisikleti Kupası tanıtımı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Erciyes Dağ Bisikleti Kupası tanıtımı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2017 13:10

Uluslararası Erciyes Dağ Bisikleti Kupası tanıtımı yapıldı

Haberin Devamı

İlyas KAPLAN/KAYSERİ(DHA)- KAYSERİ Erciyes Dağı’nda 11-13 Ağustos Tarihleri arasında yapılacak olan Uluslararası Erciyes Dağ Bisikleti Kupası tanıtımı gerçekleştirildi.
Üç gün sürecek olan ve yarın başlayacak olan Uluslararası Erciyes Dağ Bisikleti Kupası, Kayseri Büyükşehir Belediyesi konferans salonunda yapıldı. Tanıtım toplantısına Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Uluslar arası Bisiklet Birliği (UCİ) Yarış Komiseri Avengelos Diamantides, Yarış ve Parkur Direktörü Emrah Özbay katıldı.
CINGI, “TÜRKİYE’DE İLK OLACAK”
Toplantıda söz alan Murat Cahit Cıngı, yarışların üçüncü gününde dağ bisikletinin bir dalı olan Downwill yarışlarının Türkiye’de ilk kez yapılan bir branş olduğunu kaydetti.
Tanıtım toplantısında konuşma yapan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, Erciyes Dağı’nın Kayseri Büyükşehir Belediyesi yatırımları sayesinde Kış sporları ve sporları merkezi haline geldiğini kaydederek, “Amacımız yaklaşık 200 Milyon Euro’ya mâl olan Erciyes Master planının Kayseri’ye turizm ve spor alanında yarar sağlaması. Amacımız bu master planının hem şehrimize bir gelir sağlaması hem de şehrin sosyo-kültürel yaşamına katkı sağlaması. Erciyes A.Ş. olarak biz oraya daha fazla insanımız çekmek ve uluslar arası organizasyonlar alarak tanınırlığını artırmaya çalışıyoruz. Alplerde olduğu gibi yaz aylarında da Erciyes’ten yararlanmak adına çalışmalar yapıyoruz. Bu nedenle son zamanlarda büyük rağbet gören Dağ bisikletinin bir dalı olan “Downhill” parkurlarımızı oluşturduk. Bu Türkiye’de bir ilk. Böylece hem Erciyes’in bisiklet sporuna uygunluğu hem de bisiklet sporuna vatandaşları teşvik etmek adına olumlu bir organizasyon olacaktır.  Ayrıca geçen seneden itibaren Erciyes’e dağ biskletçileri gelmeye başladı. Kanada, Rusya ve Polonya’dan bisikletçiler geldi.  Biz bu sayının daha da artması için çalışıyoruz. 11-12-13 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan yarışlara halkımızı bekliyoruz” dedi.
ESKİCİ, “BİSİKLETİ TEŞVİK ADINA OLUMLU”
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici bu tür organizasyonların bisikleti dolayısıyla sporu günlük yaşamda da yapılabileceğini gösterdiğini kaydetti.
Eskici, “Erciyes Dağı’nın kış ayları dışında da değerlendirilmesi için çalışıyoruz. Kış sporlarında marka haline gelen Erciyes Dağı’nı bisiklet sporunda da marka haline getirmek istiyoruz. Bisikletin günlük yaşamda kullanılabilmesi için çalışıyoruz. Bisiklet iyi bir spor aracıdır günlük işlerinde bisikleti kullanan insan dolayısıyla sporunu da yapıyor olur. Biz bu sporun gelişmesi için geçen senelerde eski bir milli sporcumuzu getirdik ve şimdi ulusal alanda başarılar gelmeye başladı. Bu şampiyona vatandaşları bisiklete teşvik edecektir” dedi.  Uluslar arası Bisiklet Birliği (UCİ) Yarış Komiseri Avengelos Diamantides, Yarış ve Parkur Direktörü Emrah Özbay toplantının sonunda yarışlar hakkında teknik detay verdiler.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!