TMMOB Yasası'nda öngörülen değişiklik

Güncelleme Tarihi:

TMMOB Yasasında öngörülen değişiklik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2015 16:14

Haberin Devamı

KAYSERİ (AA) - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri, birlik yasasında öngörülen değişiklikleri protesto edecek.

İnşaat Mühendisleri Odası Kayseri Temsilciği Genel Sekreteri Hamdi Atay, düzenlediği basın toplantısında, TMMOB Yasası'nda değişiklik öngören torba yasa tasarısını protesto etmek için 14 Şubat Cumartesi günü Ankara'da yapılacak TMMOB Olağanüstü Genel Kuruluna mühendis, mimar ve şehir plancılarını davet ettiklerini söyledi.

Atay, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından TMMOB Kanunu ile İmar Kanunu, Çevre Kanunu, Tapu Kanunu, Kat Mülkiyeti Kanunu, Belediye Kanunu, Belediye Gelirleri Kanunu ve diğer pek çok kanunda kapsamlı değişiklikler öngören bir yasa tasarısı hazırlandığını belirtti.

Atay, kanun tasarısıyla imar, yapı, kıyı denetim, maden ve meslek odalarına yönelik düzenlemeler de içeren taslak ile TMMOB ve bağlı odaların yok edilmek istendiğini iddia etti.

Haberin Devamı

Türkiye'nin dört bir tarafından hareket ederek 14 Şubat Cumartesi günü Ankara'da TMMOB'un Olağanüstü Genel Kurulu'nda toplanacaklarını dile getiren Atay, mühendis, mimar ve şehir plancılarını davet ettiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!